Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
Traži se 6. mjesto, ali...

Novi format Lige prvaka, neugodan ždrijeb za PPD Zagreb!

U sjedištu Europske rukometne federacije (EHF) održan je ždrijeb rukometne Lige prvaka za sezonu 2015./2016.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski prvaci rukometaši PPD Zagreba igrat će u elitnoj skupini A Lige prvaka u kojoj su još njemački sastavi Kiel i Flensburg, mađarski Veszprem, francuski PSG, slovensko Celje Pivovarna Laško, poljska Wisla Plock i istanbulski Bešiktaš.

Zagrepčani su dobili iznimno jaku skupinu u kojoj je samo Bešiktaš autsajder, Kiel i Veszprem su bili sudionici prošlosezonskog Final Foura u Koelnu, a Mađari su bili u finalu. U drugoj elitnoj skupini B igrat će prvak Barcelona, poljski Vive Tauron Kielce, makedonski Vardar Skopje, danski Kolding Koebenhavn, mađarski Pick Szeged, njemački Rhein-Neckar Löwen, švedski Kristianstad i francuski Montpellier.

EHF je ove godine izmijenio sustav natjecanja pa će iz elitnih skupina A i B dalje proći šest od osam ekipa, prvoplasirani je izravno u četvrtfinalu, a ostali u osmini finala.

Iz skupina C i D samo dva kluba idu u osminu finala. U skupini C igrat će španjolska Naturhouse La Rioja, bjeloruski Meškov Brest, ruski Čehovski medvedi, portugalski Porto, srpska Vojvodina i slovački Tatran Prešov, dok će u skupini D nastupati makedonski Metalurg Skopje, danski Skjern, ukrajinski Motor Zaporožje, švicarski Kadetten Schaffhausen, rumunjska Baia Mare i pobjednik kvalifikacijske skupine.

Vujović: Interesantna skupina, ali mi više nismo nepoznanica

"Skupina je interesantna i komplicirana. Pariz s Nikolom Karabatićem, Veszprem ili Kiel željan iskupljenja za ovogodišnji nastup, svakako su blagi favoriti. Celje, Wisla i mi smo klubovi koji mogu kući ili na strani dobiti svakoga, dok je Besiktas recimo jedan blagi autsajder protiv kojeg se, unatoč nešto manjoj kvaliteti, nitko neće moći smjeti opustiti", kazao je trener PPD-a Veselin Vujović nakon ždrijeba.

"Volio bih na koncu grupne faze vidjeti PPD Zagreb među prva četiri, ali činjenica je da sam ja kao trener još uvijek u stanovitoj nedoumici glede našeg sastava i snage za sljedeću sezonu. Mi u ovom trenutku ne možemo znati kada se možemo nadati povratku Stipe Mandalinića ili Josipa Valčića, a odlazak Brozovića također je hendikep za nas. Vjerujem da ću morati poduzeti određeno renoviranje i primjenu drugog sustava igre. Činjenica je da mi nakon prošle sezone ne možemo više nikome biti nepoznanica niti naše protivnike sjajna atmosfera u Areni može iznenaditi", zaključio je trener Prvog plinarskog društva Zagreb Vujović.

Skupina A: Kiel, Veszprem, PSG, Celje, Wisla Plock, PPD Zagreb, Bešiktaš, Flensburg

Skupina B: Barcelona, Kielce, Vardar, Kopenhagen, Szeged, Rhein-Neckar Löwen, Kristiansand, Montpellier

Skupina C: Natuhouse La Rioja, Meškov Brest, Čehovski Medvedi, Porto, Vojvodina, Tatran Prešov

Skupina D: Metalurg Skopje, Skjern, Motor Zaporožje, Kadetten Schaffhausen, Baia Mare i pobjednik kvalifikacijske skupine

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider