Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Proslavio u svom stilu

Nova velika medalja klana Žugajevih: Nenad osvojio boncu na EP!

Hrvatska hrvačka reprezentacija osvojila je dvije brončane medalje u hrvanju grčko-rimskim načinom na Europskom prvenstvu za seniore održanom u Gruziji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nova velika medalja stigla je iz majstorske radionice braće Žugaj. Nenad je u kategoriji do 84 kilograma osvojio brončanu medalju.

Iako je u turnir ušao s ozljedom lakta, Nenad je nakon uvodnog deklasiranja slovačkog borca Mate Hencza, slavio protiv Turčina Selcuka pa bio bolji od Ukrajinca Beleniuka.

U polufinalu je poražen od Rusa Mishina koji je osvojio zlato. Uslijedio je dvoboj protiv Azerbajdžanca Tahmasebija koji se u borbu za broncu probio kroz represaž. Nenad je slavio 2:1 u rundama i tako nakon svjetskih bronci braće osigurao i još jednu europsku klanu Žugajevih. Dakako, u svom stilu (pred kraj videa) je proslavio veliku medalju.

Božo Starčević, koji je koji je zamijenio ozlijeđenog Nevena Žugaja, broncu je osvojio u kategoriji do 74 kg. Ostvario je tri pobjede i jedan poraz. U borbi za broncu pobijedio je Nijemca Pascala Eiselea.

S obzirom na sve probleme hrvanja posljednjih mjeseci, nakon saznanja da im sport možda više neće biti olimpijski ovo je velika satisfakcija za naše najbolje hrvače. Čestitamo!


 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider