Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najuspješniji u povijesti ZOI-a

Nitko kao norveški velikan: 'Ovo je super. Stvarno, jako dobro!'

Svjetska sportska javnost klanja se Oleu Einaru Björndalenu, najuspješnijem sportašu u povijesti Zimskih olimpijskih igara…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Preuzeo je štafetu od kolegice Ekhof na drugom mjestu, iza Češke. Otrčao sjajno, björndalenovski. Pucao bez greške, deset od deset. Kada je on završio svoju dionicu, Norveška je imala 43 sekunde prednosti.

Svendsen je dovršio posao i Norveška se okitila zlatom u premijernom izdanju mješovitih štafeta na Olimpijskim igrama. 13. medalja za Björndalena, njegov uzor i sunarodnjak Björn Daehli ostao je na 12. mjestu.

"Ovo je super. Stvarno, jako dobro. Björn Daehli je moj idol, puno me je motivirao, a sada imam jednako zlatnih medalja kao i on i to je super", izjavio je Björndalen.

Jednak broj olimpijskih zlata, ali ukupno medalju više. Prije dvadeset godina u Lillehammeru ostao je bez medalje. Seriju je otvorio zlatom i srebrom u Naganu. Tada je još biatlonski kralj bio Daehli, a disciplina u programu samo tri, umjesto današnjih šest.

Salt Lake City četiri zlata, Torino tri medalje bez zlatne, Vancouver srebro i zlato. I u Sočiju dva zlata. Ukupno 13 medalja. Osam zlatnih. Najveći ikada. I priča još nije gotova. U subotu su muške štafete, Norvežani brane zlato iz Vancouvera.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider