Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kauboji bez euforije

'Ne znam hoćemo li ovdje osvojiti medalju, ali garantiram da u Riju uzimamo zlato'

Izabranici Slavka Goluže su u uvodne dvije utakmice u skupini D pobijedili slabašne reprezentacije Australije i Alžira, tako da se čekao prvi jaki suparnik da se vidi stvarna snaga Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

A koliko je Hrvatska kvalitetna pokazalo se već nakon nekoliko minuta dvoboja protiv Mađara koje su naši rukometaši, podsjetimo, svladali i u borbi za broncu na lanjskim Olimpijskim igrama.

>> Kopljar otkrio zašto je napokon hrabar i ubojit za suparničke vratare

''Moram priznati da nismo ni sami znali kakva je situacija, jer ipak smo otvorili turnir s dvije trening-utakmice, bez podcjenjivanja ikoga. Pokazali smo da s htijenjem i željom možemo odigrati dobru što je bitno za samopouzdanje i nastavak natjecanja. Bitno je da se polako dižemo kao ekipa, pogotovo u fazi obrane koja nam je jako važna. Da smo izgubili, tko zna što bi bilo'', rekao je Čupić te nadodao:

''Znali smo da Mađari imaju dvije izmjene obrana – napad te da moramo paziti na Nagyja koji ne može 60 minuta pratiti jaki ritam. To nam je i bio dio taktike, normalno uz našu dobru obranu. Mislim da smo to dobro odradili i vidjelo se da su se oni zadnjih 15 minuta na neki način predali. Nadam se da ćemo se sada stići odmoriti i pripremiti za Egipat i nešto drukčiju vrstu rukometa.''

U madridskoj Caja Magici hrvatska vrsta nije dopustila Mađarima nijedno vodstvo na utakmici, čak ni ono početno. Poveli su naši rukometaši u 11. minuti sa 6-3, a nekoliko su puta u prvom poluvremenu imali po pet pogodaka prednosti. Na odmor su otišli s 15-11, a onda je na početku nastavka uslijedio hrvatski uragan.

''Mi smo cijelu našu igru bazirali na obrani i polukontri. Nama dosta ovisi tijek utakmice o tome kako ćemo igrati u obrani i kako će Mirko braniti. Protiv Mađara smo to pokazali i pobijedili jednog kvalitetnog protivnika'', izjavio je Bičanić te nastavio:

''Ne možemo gledati prema Španjolcima prije nego odigramo s Egipćanima. Ova dva boda nam ništa neće značiti ako izgubimo od Egipta. Jača smo ekipa i moramo to pokazati na terenu.''

''Prije svega moram čestitati dečkima na jako dobroj utakmici. Međutim, moram reći da ovo nije pravo mjerilo snaga, ne znam što je bilo Mađarima. Mogu slobodno reći, ne znam hoćemo li osvojiti medalju, ali naš cilj je osvajanje zlatne medalje u Riju i garantiram da ćemo s ovom ekipom uzeti zlato u Riju'', poručio je izbornik Slavko Goluža.

''Tražio sam od igrača da razmišljaju pozitivno i trče svih 60 minuta. Pod cijenu greške. Nemaju nikakav presing i imperativ, ali moraju se boriti. Drago mi je da sam i u ovoj utakmici dao priliku mladim igračima. Mi idemo svojim putem, imamo svoj plan i ništa drugo nas ne zanima'', zaključio je Goluža.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider