Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kingsi do nove pobjede

Kingsi korak do naslova

Hokejaši Los Angeles Kingsa došli su na jednu pobjedu od osvajanja Stanley Cupa, odnosno naslova pobjednika NHL lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dvije pobjede u dva dramatična produžetka Kingsi su u New York stigli u potpunosti neopterećeni, znajući da su sačuvali prednost domaćeg leda. Losanđeleška momčad još je jednom, na čelu s vratarom Jonathanom Quickom, pokazala zbog čega ima najbolju obranu u ligi, te je u konačnici slavila rezultatom 3-0, s kojim je povela i 3-0 u seriji do četiri pobjede.

Rangersi su čak u 32 navrata uputili udarac prema vratima Kingsa, no Quick je bio spreman na svaki. Najviše je izludio Matsa Zuccarella, koji će vjerojatno imati noćne more nakon što mu je Quick obranio nekoliko čistih zicera. S druge strane Henrik Lundqvist je morao intervenirati svega 15 puta, no uspješan je bio u 12 navrata.

Činilo se da će prva trećina završiti bez pogodaka, a onda je jedna spora polukontra rezultirala pogotkom Jeffa Cartera 0.7 sekundi prije zvuka sirene. Početkom druge trećine Rangersi su imali dva zicera, oba je obranio Quick, a onda je uslijedila kazna. Jake Muzzin zabio je na ulasku u petu minutu trećine, u situaciji kada su Rangersi imali igrača manje.

I nakon tog pogotka domaćin je igrao bolje, konkretnije, no do pogotka nije mogao. Nova i konačna kazna uslijedila je u 18. minuti drugog perioda, kada je Mike Richards zabio za 3-0 nakon asistencije Kylea Clifforda. U posljednjoj trećini Rangersi su i dalje bili napadački nastrojeni, no Quick je pokazao zašto je u ovom trenutku ponajbolji golman svijeta.

Četvrta utakmica igra se za dva dana, odnosno u noći sa srijede na četvrtak, ponovno u New Yorku.

 

NHL doigravanje, finale, 3. utakmica:

NY Rangers – Los Angeles Kings 0-3

Kingsi vode u seriji 3-0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider