Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bilježe sjajne rezultate

Oni su jedna od ljepših priča hrvatskog sporta: ''To bi bio jedan veliki šlag na tortu''

Našički Nexe već je osam godina doprvak Hrvatske. Sjajne rezultate bilježe i u SEHA ligi, a jedan od glavnih igrača je bivši reprezentativac Vedran Zrnić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ljubitelje rukometa iz Slavonije, točnije Našica godinama vesele dobra izdanja našičkog kluba Nexea. Već osam godina rukometaši Nexea hrvatski su doprvaci, a odlične nastupe već šest godina bilježe i u SEHA ligi. U Našičkom klubu od ljeta 2015. igra i bivši hrvatski reprezentativac Vedran Zrnić.

''Jako dobro sam se snašao ovdje. Lijepo mi je u ovom malom gradu. Bez obzira što je moj rodni grad Zagreb, jakom mi je drago i važno da su ljudi ovdje zadovoljni sa mnom, pogotovo moji suigrači'', izjavio je Zrnić.

A suigrači su itekako zadovoljni, jer baš su na krilima Zrnića nedavno stigli do senzacionalne pobjede u SEHA ligi protiv bjeloruskog Meškova iz Bresta. No, pred rukometašima našičkog kluba novi je izazov. Za sedam dana u 3.pretkolu EHF kupa gostuju kod njemačkog Magdeburga

''Nekakav naš potajni cilj, koji bi bio veliko zadovoljstvo za publiku zbog koje sve ovo i radimo, to bi bio plasman u Europa ligu Dobili smo izuzetno jakog protivnika, prošlogodišnjeg osvajača Bundeslige Magdeburg. Pripremamo se za njih. To bi bilo jedan veliki šlag na tortu, to bio jedan naš poklon našoj divnoj publici koja nas vjerno prati i koja je naš ne neformalno nego i stvarno osmi igrač'', rekao je Zdenko Kordi.

Osim nastupa u pretkolu EHF-a, igrači Nexea nastupaju i u SEHA ligi, ali očekuju ih i nastupi u domaćem prvenstvu.

''Od ove sezone očekujemo u SEHA Ligi da obranimo šesto mjesto. Znači da uspijemo što smo uzeli prošle godine, jer konkurencija je jaka. Jaki su klubovi iz vrha Lige prvaka i svaka pobjeda je nama odlična. Znači nadam se šestom mjestu. A u domaćem prvenstvu mislim da je realno očekivati da budemo drugi odmah iza Zagreba kao i zadnjih osam godina'', objasnio je kapetan Marko Mrđenović.

Vjerni navijači bili su uz klub i u izrazito teškim financijskim sezonama od 2012. pa do 2014. godine kada je klub bio na koljenima, ali uz pomoć navijača i tada su uspjeli osigurati sjajne sportske rezultate. U SEHA ligi završili su na šestom mjestu, uspješno su nastupali i u Euro kupu, a ta su teška vremena sada za njima.

''Sada možemo reći da smo restrukturiran klub, dobro organiziran. Sa stabilnim financijama, stabilnim sponzorstvima. Nećemo se žaliti iako nije lako. Jer tko god radi u sportu, razumjet će da je to uvijek velika žrtva i nikada nije dovoljno financija'', poručio je predsjednik Josip Ergović.

A Ergović kaže kako kao predsjednik nikada nije baš do kraja zadovoljan ni ostvarenim sportskim rezultatima.

''To su iznimni rezultati, iako se potiho nadam osim prolaska u skupine EHF kupa, nekakvom četvrtfinalu ili polufinalu. Tada bi baš bio zadovoljan.''

A razloga za zadovoljstvo već godinama imaju našički ljubitelji rukometa, koji čini se ne moraju brinuti za budućnost svog rukometnog kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider