Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pakleni boj za polufinale

Neugodan ždrijeb za Kauboje: Skupina nije teška, a poslije - 'pakao'!

U Krakowu je održan ždrijeb za Europsko prvenstvo rukometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

EP u rukometu održat će se u Poljskoj od 15. do 31. siječnja 2016. godine, a hrvatska reprezentacija doznala je protivnike u današnjem ždrijebu u Krakowu.

Hrvatska, Island, Bjelorusija i Norveška smještene su u skupinu B gdje će svoje utakmice igrati u Katowicama.

Hrvatska je s Bjelorusijom bila u istoj skupini na prošlom EP-u u Danskoj, kad su naši rukometaši slavili s uvjerljivih 33-22. Dvije godine prije, na EP-u 2012. u Srbiji, Hrvatska je bila u skupini s Islandom i Norveškom. Islanđane su tadašnji Golužini izabranici svladali s 31-29, a Norvežane s 26-20.

Ždrijeb je bio poludirigiran jer su prije izvlačenja četiri reprezentacije, među kojima i naša, razvrstane u četiri grada u kojima će biti neslužbeni domaćini.

Sustav natjecanja u Poljskoj bit će uobičajen za europska rukometna prvenstva na kojima sudjeluje 16 reprezentacija. Nakon prvog dijela po tri će reprezentacije nastaviti natjecanje u novoformiranim skupinama koje će nastati spajanjem grupa A i B te C i D uz prenošenje bodova iz prve faze natjecanja (maksimalno 4). Nakon još tri dvoboja u novoformiranim skupinama dvije najbolje plasirane reprezentacije izborit će mjesto u polufinalu.

Inače, kuglice su izvlačila trojica rukometaša - Danac Mads Mensah Larsen rasporedio je nositelje Francusku i Španjolsku, Poljak Slawomir Szmal reprezentacije iz drugog i četvrtog bubnja, a Nijemac Andreas Wolf iz trećeg.

EP u rukometu 2016.:

Skupina A (Krakow): Francuska, Poljska, Makedonija, Srbija

Skupina B (Katowice): Hrvatska, Island, Bjelorusija, Norveška

Skupina C (Wroclaw): Španjolska, Švedska, Njemačka, Slovenija

Skupina D (Gdanjsk): Danska, Mađarska, Rusija, Crna Gora

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider