Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
uistinu čudesno

Priča koja će dirnuti svakoga: Obećanje koje je ispunjeno nakon 71 godine!

Ovogodišnje finale MLB lige ostat će upisano u povijesti zlatnim slovima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neočekivano finale američke bejzbol lige (MLB) možda će u noći s utorka na srijedu dobiti konačnog pobjednika. Cleveland Indiansi vode 3:2 protiv Chicago Cubsa i treba im još samo jedna pobjeda da osvoje prvi naslov nakon 68 godina. Ovogodišnje finale World Seriesa u bejzbolu specifično je po mnogočemu pa tako i jednoj dirljivoj priči o obećanju koje je izvršeno nakon 71 godine!

Frank Colletti imao je 11 godina 6. listopada 1945. godine kada su Chicago Cubsi igrali svoje posljednje finale World Seriesa. Trojica njegove braće nisu mu dozvolili da ide s njima na put i prespava noć na ulici kako bi se domogli karata rano ujutro, ali mu je Ned, tada 15-godišnji brat, rekao da ne brine.

"Obećajem ti da ćemo te voditi na iduće finale... Ali iduće finale nismo dočekali", ispričao je danas 82-godišnji Frank Colletti.

Sva trojica braće umrla su u razmaku od 1975. i 1986. godine, no za obećanje je saznao Nedov sin Ned Junior, koji je svom stricu ispunio želju staru 71 godinu. Ned Junior, inače izvršni direktor Los Angeles Dodgersa, odveo je svog strica na 3. utakmicu finala uoči koje su obojica ispričali svoju priču.

"Hvala ti što si održao obećanje svog oca. On je najbolji nećak kojeg bih mogao poželjeti", rekao je Frank okupljenim novinarima.

Cubsi su izgubili tu 3. utakmicu, izgubili su i 4., ali su slavili u 5. i produžili seriju. Nakon posljednje pobjede za smanjenje vodstva Clevelanda na 2:3 Frank je bio izvan sebe.

"Nikada ga nisam vidio tako sretnog. Dugo je čekao na ovaj trenutak", rekao je Ned Junior.

Braća koja su dala obećanje najmlađem Franku te 1945. godine umrla su od raka.

"Netko je morao odvesti Franka na utakmicu i održati to obećanje. Sada je ionako dovoljno star da smije na utakmicu", rekao je uz osmijeh Ned Junior.

Život piše najljepše priče, a ovo je jedna od njih. Netko je odlučio da Frank poživi čak 30 godina dulje od svoje braće i bude na tribinama te bodri svoje voljene Cubse u finalu World Seriesa kada to već nije smio 1945. godine...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider