Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Poklon za rođendan

'Najdraže utakmice u karijeri': Podravka uspjela na krilima Mirande Tatari

Povratak kapetanice Mirande Tatari u posrnuli koprivnički rukometni div Podravku probudio je optimizam među navijačima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je izgubljeno prvenstvo i kup od zagrebačke Lokomotive gotovo nitko nije vjerovao da će Kokice na jakom kvalifikacijskom turniru u srpskom Kragujevcu uspjeti izboriti Ligu prvakinja.

No, upravo to se dogodilo, Mrđenova ekipa sve je ugodno iznenadila. Na krilima Mirande Tatari, koja je u svakoj od utakmica zabila po šest golova, najprije je pao norveški Byasen, a potom u finalu i domaći Radnički. Favorit turnira, danski Midtjylland, na kraju se morao zadovoljiti trećim mjestom: "Iskreno, vjerovala sam da ćemo ući u Ligu prvakinja. Odigrali smo odlično, koncentrirano, baš kako smo se dogovorili. Dok si hrabar, onda ti se i sreća nasmiješi", istaknula je kapetanica, priznavši da im je išlo na ruku što su u finalu dobile Radnički, a ne Midtjylland, iako uvjerava da su spremne bile i za Dankinje.

Miranda Tatari u subotu je slavila 31. rođendan. Bolji dar od ekipe nije mogla dobiti: "Sretna sam i ponosna. Ove dvije utakmice spadaju u moje najdraže u karijeri. Posebno mi je drago zato što je Podravka moj klub, a u Koprivnici sam doma", otkrila je kapetanica.

Čeka ih teška skupina, ali rukomet je opet in

Ulazak u Ligu prvakinja velika je stvar za klub koji je još donedavno grcao u višemilijunskim dugovima. Zbog toga se i išlo u privatizaciju. Dojam je da se sada lakše diše, rukomet je ponovno postao zanimljiv navijačima, stvari odmah bolje funkcioniraju: "Mogu reći da smo stvarno puni samopouzdanja. Zajedništvo je naš glavni adut i vjerujem da ćemo vratiti prvenstvo i kup u Koprivnicu", istaknula je Miranda Tatari.

Podravka će u Ligi prvakinja igrati u skupini s makedonskim Vardarom, crnogorskom Budućnosti i njemačkim Thűringerom. Kokice su sa 21. uzastopnim nastupom u najelitnijem natjecanju apsolutne rekorderke: "Očekivanja? Guštam još u ovom turniru", završila je kapetanica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider