Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prije devet godina

Najbrža utrka svih vremena: Ovako je to izveo munjeviti Usain Bolt

Relativno rano se umirovio od kraljice sportova i sad nove izazove traži na nogometnim travnjacima, ali zauvijek će ostati upamćen kao kralj sprinta.

Boltov svjetski rekord na 100 metara (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Za pet dana Usain Bolt će proslaviti 32. rođendan, a već ga neko vrijeme nema u atletici.

Točnije, godinu dana, od lanjskog Svjetskog prvenstva koje se održalo u Londonu, kada je u svojoj posljednjoj individualnoj utrci osvojio broncu na 100 metara.

Baš u toj disciplini je na današnji dan prije devet godina na Svjetskom prvenstvu u Berlinu postavio čudesni svjetski rekord. Istrčao je stotku za nevjerojatnih 9.58 sekundi i ispisao povijest atletike.

Ovaj fenomenalni Jamajčanin na 100 metara drži i drugo najbolje vrijeme ikad (9.63 je istrčao u Londonu 2012. godine), a na toj smotri u Berlinu 2009. je osim na 100 postavio i svjetski rekord na 200 metara, 19.19 sekundi, što je vrijeme koje također nitko do danas nije uspio nadmašiti, a pitanje je hoće li ikad.

Otkako je otišao u mirovinu, Bolt ima vremena za svoj drugi omiljeni sport: nogomet. Veliki je fan Manchester Uniteda, a kako je svjestan da ne može dobiti priliku na toj razini, okušao se ove godine u norveškom Stromsgodsetu za kojeg je čak i nastupio u jednoj prijateljskoj utakmici.

Trenutno se nalazi u Australiji gdje trenira s tamošnjim prvoligašem Central Coast Marinersima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider