Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"
Ostali sportovi
Prvi osvojio Tour

Najbolji australski biciklist u siječnju završava karijeru

Najuspješniji australski biciklist svih vremena, pobjendik Tour de Francea iz 2011. te svjetski prvak iz 2009. Cadel Evans (37) okončat će svoju karijeru u siječnju sljedeće godine na utrci Tour Down Under.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cadel Evans je tijekom svoje dugogodišnje karijere, koju je započeo naslovom svjetskog prvaka u brdskom biciklizmu, postao prvi i, za sada, jedini Australac koji je uspio osvojiti Tour i svjetski naslov u cestovnoj vožnji, ali ove je godine u dramatičnom padu. Tako je na Vuelti koja je završila u nedjelju bio tek 52. s više od dva sata zaostatka za pobjednikom Španjolcem Albertom Contadorom.

"Cadel će ostati ikona za sve bicikliste u Australiji. On je napravio velike stvari za naš sport, a sada je na nama da mu pronađemo zamjenu", izjavio je budući predsjednik Australskog biciklističkog saveza Malcolm Speed.

Vlasnik australske profesionalne WorldTour momčadi Orica i predsjednik Australskog biciklističkog saveza na odlasku Gerry Ryan najavio je kako će Evans ostati uz biciklizam, ali u još nedefiniranoj ulozi.

Uz pobjedu na Touru 2011., Evans je dva puta bio drugi na najvećoj svjetskoj utrci (2007, 2008), dok je po jednom bio i treći na Giru d'Italia (2013) i Vuelta a Espani (2009).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider