Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ducksi vode Kingse

Montreal razbio Boston i izborio sedmu utakmicu

Hokejaši Montreal Canadiensa uspjeli su slaviti s 4-0 u šestoj utakmici NHL doigravanja Istočne konferencije, čime su odveli najbolju momčad regularnog dijela sezone, Boston, do odlučujuće sedme utakmice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Montreal je, kao i 2011. godine u prvoj rundi doigravanja, prisilio Boston na sedmu odlučujuću utakmicu njihove serije, no ovoga se puta hokejaši kanadske momčadi nadaju drugačijem ishodu. Naime, prije tri je godine Boston slavio u sedmoj utakmici nakon produžetka, a potom je i osvojio Stanley Cup!

Montreal je noćas poveo pomalo bizarnim pogotkom, nakon što je Kevan Miller izgubio pločicu iza svog gola, potom spotaknuo svog vratara Tukku Raska, a samim time dozvolio Larsu Elleru da dovede domaćina u vodstvo.

Nakon njega je Max Pacioretty upisao pogodak, a potom i asistenciju za Thomasa Vaneka, koji je malo manje od četiri minute prije kraja postigao i svoj drugi pogodak na utakmici u praznu mrežu za konačnih 4-0.

Odlučujuća sedma utakmica polufinalne serije Istoka igra se u noći sa srijede na četvrtak.
Anaheim Ducksi su poveli u polufinalu Zapadne konferencije protiv Los Angeles Kingsa s 3-2, i to nakon što su izgubili prve dvije domaće utakmice. Anaheim je upisao i treću uzastopnu pobjedu protiv Kingsa, no tek prvu domaću u ovoj seriji.

Devante Smith-Pelly je postigao dva pogotka u razmaku od svega minute i pol igre u drugoj trećini, što je ujedno bilo i ključno za pobjedu Ducksa u ovom susretu. Naime, rezultat je do tog trenutka bio 1-1.

Anaheim je s tri uzastopna pogotka u drugoj trećini praktički riješio utakmicu, iako su Kingsi smanjili na 3-4 pet minuta prije kraja susreta. Los Angeles je pritiskao u posljednjim minutama utakmice, no John Gibson je poskidao sve udarce koje su gostujući hokejaši uputili prema njegovim vratima. Utakmicu je završio s 39 obrana, dok je njegov kolega Jonathan Quick na suprotnoj strani obranio 20 udaraca.(TS)

NHL doigravanja, polufinala konferencija:

Istok, 6. utakmica
Montreal – Boston 4-0
Serija je izjednačena 3-3

Zapad, 5. utakmica
Anaheim – Los Angeles 4-3
Anaheim vodi u seriji 3-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider