Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uz bok Mattu

Moelggov trijumf za povijest, Nijemac se naklonio Kosteliću: "On je moj heroj!"

Slalom na Sljemenu održan je po izuzetno teškim uvjetima, a završio je mimo svih očekivanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Opet sam pobijedio u Svjetskom kupu nakon čak osam godina, bio sam brži i od Hirschera i od Kristoffersena i svih tih mladića, a sve to u užasnim uvjetima. Mojoj sreći stvarno nema kraja", kazao je Talijan Manfred Moelgg, pobjednik sljemenske slalomske utrke.

Moelgg je sa 34 godine i 216 dana drugi najstariji pobjednik neke slalomske utrke Svjetskog kupa, stariji pobjednik od njega bio je je samo Mario Matt (34 godine i 250 dana) prije dvije godine, a nakon Giuliana Razzolija drugi je Talijan koji je osvojio Sljeme.

Moelgg: Ponosan sam zbog pobjede u teškim uvjetima

"Uvjeti su stvarno bili strašni i trebalo je zapeti u obje vožnje za pobjedu. U prvoj vožnji je velike probleme stvarao snijeg, a u drugog jaki vjetar i sada sam stvarno ponosan što sam upravo ja dobio valjda najtežu utrku zadnjih sezone uopće. Toliko sam bio umoran da sam se mučio i s otvaranjem boce šampanjca. Zahvaljujem se brojnim Talijanima, ali i hrvatskim navijačima koji su me došli bodriti", kazao je Moelgg, koji je ove sezone u odličnoj formi.

"Zadnje dvije sezone su bile katastrofalne i za mene i za moju sestru Manuelu. No, naporni trening se isplatio, prvo je Manuela bila na postolju u Semmeringu, a sada sam ja slavio u Zagrebu. Morao sam se prilagoditi, mlađi momci skijaju puno brže s novom tehnikom, pa sam i ja morao nešto mijenjati", kazao je sretni pobjednik, koji je generacija i veliki prijatelj s Ivicom Kostelićem.

"Ovog ljeta je mene i još desetak prijatelja Ivica pozvao kod sebe na Mljet i bilo mi je fantastično. On je moj dobar prijatelj i veliki prvak, i ja mu želim sve najbolje u životu nakon skijanja."

Neureuther: Boli me gledati kako se Kostelić muči sa skijanjem i ozljedama

Drugoplasirani Nijemac Felix Neureuther je po treći puta osvojio drugo mjesto u Zagrebu i po tome se izjednačio s Ivicom.

"Da, i on i ja još nismo pobijedili u Zagrebu, a bili smo tako blizu. Ivica je moj heroj s čudesnom karijerom i boli me gledati kako se muči sa skijanjem i ozljedama", kazao je Felix, koji je priznao da je rijetko kad skijao u uvjetima kakvi su danas bili na Sljemenu.

"Naš sport se odvija u planinama i ništa se ne može učiniti ako su vremenski uvjeti ovakvi osim prilagoditi se. U prvoj vožnji je padao snijeg, a u drugoj je puhao vrlo jak vjetar. Mislim da je pobijedio najbolji, drago mi je zbog Moelgga jer je sjajan momak, a drago mi je da se pokazalo da ne mogu samo Hirscher i Kristoffersen skijati dobro i brzo", kazao je Neurether.

Kristoffersen: Još se nisam poklopio s ovom stazom

Henrik Kristoffersen je trećim mjesto došao do najboljega rezultata u Zagrebu.

"Da, treće mjesto je dobar rezultat, ali ja se još nisam sasvim poklopio sa ovom sljemenskom stazom. U prvoj vožnji me okretalo na sve strane, izgubio sam dosta na vremenu, a u drugom mi je uspjelo po onom užasno jakom vjetru doći sa šestog na treće mjesto. Bila je to čudna utrka, čak 17 skijaša je bilo unutar jedne sekunde u prvom 'laufu', a neki od skijaša su govorili da se druga utrka nije smjela održati po onakvom vjetru. Meni nije smetalo. Bio sam u Zagrebu kada je Ivica bio u vrhu i znam koliko je Hrvatima stalo do ove utrke", kazao je Kristoffersen koji u poretku slaloma zaostaje 40 bodova za vodećim Hirscherom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider