Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Preko 130.000 djece

Mnoštvo zabave, smijeha i pokoja suza na kraju Sportskih igara mladih

Simboličnim gašenjem olimpijskog plamena na splitskim Prokurativama, ovog četvrtka, službeno su zatvorene 19. Sportske igre mladih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povodom Prvog velikog međunarodnog finala, više od 500 djece i mladih iz Hrvatske, Srbije, te Bosne i Hercegovine tijekom četiri dana natjecanja borili su se za titulu najbolji od najboljih.

Poznate karatašice dodijelile su nagrade mladim odbojkašicam iz Prijepolja u Srbiji koje su s oduševljenjem izjavile: "Osim u natjecanjima uživamo u zabavi, druženju i upoznavanju novih prijatelja. Sada jedva čekamo da se uslikamo sa sestrama Zaninović!"

Osim sestara Zaninović pobjednicima su nagrade dodjelili: izbornik reprezentacije U19 Ferdo Milin, bivši košarkaš Žele Jerkov, gimnastičarka Ana Đerek, judašice Brigita Matić i Karla Prodan, te jedriličar Tonči Stipanović.

Natjecatelji iz BiH kući su ponijeli 11 medalja, od toga šest zlata, četiri srebra i jednu broncu. Srbija se okrunila s 27 medalja i to osam zlatnih, dvanaest srebrnih, te sedam brončanih. Hrvati su osim osvojenih 28 medalja, kod kuće ostavili najviše zlatnih, preciznije njih 9, zatim 7 srebrnih i 12 brončanih. Uz brojne medalje u posebnoj kategoriji Fair play ove godine je nagrada dodijeljena malonogometnoj ekipi iz Kruševca.

"Preko 130 tisuća djece iz regije sudjelovalo je na Igrama, a večeras se ovdje okupilo preko 500 finalista iz tri zemlje. Na popisu sportova našli su se mali nogomet, rukomet, ulična košarka, odbojka, tenis, stolni tenis, šah, graničar, utrka na 60 metara, te odbojka na pijesku", izjavio je Zdravko Marić, predsjednik Sportskih igara mladih.

Uz mnoštvo zabave, smijeha, radosti i pokoju suzu, no više od svega sportskog duha prenesena je poruka jednakosti, prijateljstva i zajedništva djece i mladih na kojima, kako kažu, svijet ostaje. Zadovoljstvo idejom i organizacijom iskazao je splitski gradonačenik Ivo Baldasar u obraćanju nazočnima.

"Ponosan sam na sve mališane i činjenicu da je grad Split domaćin 19. Sportskih igara mladih te samim time centar sporta i zabave djece iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine."

Zatvaranju Igara prisustvovali su zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Luka Brčić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Marin Jurjević, zagrebački i splitski gradonačelnici, Milan Bandić i Ivo Baldasar, te ministar znanosti, obrazovanja i športa Vedran Mornar.

Prigodnim govorom ministar Mornar izrazio je potporu, najavio jubilarnu 20. godišnjicu, te uz vatromet i koncert zatvorio Sportske igre mladih 2015.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider