Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Preveliki zaostatak

Mladost potopila Ruse i ostala bez trofeja u Eurocupu

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti pred svojim su navijačima pobijedili ruski Spartak s 9:5 (3:2, 1:1, 1:1, 4:1) u uzvratnoj finalnoj utakmici Eurocupa, ali su zbog visokog poraza u Volgogradu 11:5 ostali bez naslova pobjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prekrasna slika punih tribina, navijanje za Mladost, vaterpolistima su bili vjetar u leđa i zahvala za sjajnu sezonu kluba koji je bio u velikim poteškoćama. Unatoč problemima nisu se predavali, a finale Eurocupa najava je i sjajne iduće sezone.

"Imali smo situaciju u prvoj i drugoj četvrtini kada smo mogli odvesti utakmicu u drugom smjeru, no generalno sam zadovoljan večerašnjom predstavom. Iako smo ovaj put bili mi bolji, finalno je Spartak pokazao da je zaslužio pobjedu. Ovo nam je svima dobra škola, nadam se da možemo i bolje od ovoga i da ćemo se dogodine predstaviti u Europi još bolji. U Zadru nas čeka još teži protivnik od Spartaka. Jug je vrhunska momčad i važno je da se tjelesno dobro opravimo jer ćemo jedino tako moći pružiti dobru partiju", izjavio je trener HAVK Mladosti Vjekoslav Kobešćak.

Već ovog vikenda zagrebačka Mladost sudjeluje na finalnom turniru regionalne Triglav Jadranske lige koji se od 12. – 13. travnja igra na bazenu Višnjik u Zadru. Prvu polufinalnu utakmicu zagrebački Žapci igraju protiv dubrovačkog JUG CO.

"Odigrali smo dobru utakmicu no ostali smo dva gola kratki. Iako smo izgubili mislim da svi zajedno možemo biti ponosni. Koliko god nam je teško u ovom trenutku, mislim da smo ovim pokazali da smo na pravom putu i da u budućnosti možemo još puno više pokazati i dati. Pred nama još jedna jako teška utakmica. Ovaj vikend čeka nas polufinale Jadranske lige. Igramo protiv dubrovačkog Juga i iako su realno favoriti, dat ćemo sve od sebe, boriti za svaku loptu i pokušati ih iznenaditi. Bit će teško oporaviti se nakon ove utakmice ali nadamo se najboljem", izjavio je kapetan momčadi Josip Pavić.

Vaterpolski Eurocup, finale, uzvratna utakmica:

Mladost – Spartak 9:5, prva utakmica 5:11

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider