Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
veliki uspjeh hr hokeja

Bravo mladi Medvjedi: Medveščak izjednačio finale protiv Red Bulla!

Mlada momčad Medveščaka izborila je petu utakmicu finala EBYSL lige protiv Red Bulla.

Navijači Medveščaka vratili se derbijima s austrijskim rivalima. Za to je zaslužna sjajna mlada momčad Medveščaka za koju igraju hokejaši iz svih zagrebačkih klubova. Oni su ne samo izborili finale juniorskog EBEL-a odnosno EBYSL-a nego su izborili posljednju, petu utakmicu protiv favoriziranog Red Bulla.

U četvrtoj utakmici finala EBYSL-a Medveščakova 'Dvadesetka' pobijedila je mlade Bikove pred oko dvije tisuće navijača u Domu sportova rezultatom 2:1. Time su izjednačili seriju na 2:2 nakon što su Austrijanci upisali prve dvije pobjede.

Velikim timskim radom i uz izvanredan napor i snagu volje obzirom na stanje ozljeda u momčadi, mladi Medvjedi oduprijeti su se povremenom pritisku i napadima Bikovima. Pogotkom 1:16 minutu do isteka vremena, Jan Smolec osigurao je produžetak serije i još jednom odveo Medvjede na put u Salzburg:

''Vježbao sam taj udarac na treninzima i isprobavao već prije, ali je sad tek upalilo. Ušlo je na prve rašlje u ključnom trenutku i donijelo nam pobjedu.''

Susret su obje momčadi započele ravnopravno. Tijekom prve trećine na momente su obje momčadi naizmjence preuzimale blagu dominaciju na ledu, vratari su ostali pouzdani i zadržali mreže praznima.

Prvi stanje semafora mijenjaju gosti iz Salzburga. Patrick Hagler iskorištava pak obijen od udarca s plave i po prvi, i što će se pokazati jedini puta u susretu, prolazi Ivana Ružića koji je večeras ponovno bio odličan u golu Medvjeda.

''Dobro da smo zabili za izjednačenje kada jesmo. Da je utakmica više odmakla i da su oni vodili, vjerojatno bi postali nervozniji i radili isključenja. Ovo je bilo taman da kasnije ne postane 'run & gun' hokej'', rekao je strijelac prvog pogotka Dvadesetke u ključnom trenutku, svega 1:11 minutu nakon vodećeg pogotka Bikova, Tibor Stančić.

Ostatak druge trećine prolazi u napadima Medvjeda, no sam završetak akcija je svaki puta izostao. U posljednjih 20 minuta Red Bull drži pritisak i pokušava izmoriti domaćine, no i njima fali konkretnih poteza u samoj završnici.

''Oni kližu cijelo vrijeme, fizički su spremniji od nas, mi to znamo. Stisnuli su nas, kao što je bilo i očekivano, a s naše strane uspjeli smo - igrali smo obranu s minimalnim prekršajima i ideja je bila iskoristiti što više grešaka i zabiti'', rekao je Stančić, a isto je razmišljao i Smolec:

''Na neke trenutke su nas pritisnuli, ali smo se čvrsto branili i unatoč umoru u zadnjoj trećini smo ih uspjeli zadržati.''

Iduća, posljednja moguća i odlučujuća utakmica finala EBYSL-a igra se u Salzburgu u četvrtak, 31. ožujka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider