Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hokejaški spektakl

Mega okršaj Rusa i Kanađana za zlato na Svjetskom prvenstvu!

Hokejaši Rusije pridružili su se Kanadi u finalu Svjetskog prvenstva Elitne divizije nakon što su u polufinalu s 4-0 (0-0, 0-0. 4-0) nadigrali reprezentaciju SAD-a, a Kanađani bili bolji od domaćina Češke s 2-0 (1-0, 1-0, 0-0).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U subotu smo u praškoj O2 Areni vidjeli dva dijametralno suprotna polufinala. Kanađani su neutralizirali početne nalete češke reprezentacije zahvaljujući obranama Mikea Smitha koji je u svih 60 minuta ostavio svoju mrežu netaknutom zaustavivši sva 23 udarca domaćih hokejaša.

Vratar češke reprezentacije Ondrej Pavelec činio je čuda braneći svoja vrata, zaustavio je čak 39 udaraca, ali dvije su pločice završile u mreži što je Kanađanima bilo dovoljno za prolaz u finale. Strijelci su bili Taylor Hall (9) i Jason Spezza (30). Kanada će se po prvi put nakon 2009. boriti za svjetski naslov, a aktualnim dvostrukim olimpijskim pobjednicima će se u finalu suprotstaviti Rusija, reprezentacija koja ih je prije šest godina svladala u Švicarskoj u borbi za svjetsko zlato.

Branitelji naslov su u polufinalu dugo lomili otpor čvrstih Amerikanaca. Sve do 48. minute rezultat je bio 0-0, a onda je proradio ruski stroj. Prvi je američkog vratara Connora Hellebuycka svladao Sergej Mozjakin (48), a samo tri minute poslije na 2-0 je povisio Aleks Ovječkin (50) koji je još prije tri dana u dresu Washingtona izgubio sedmu utakmicu serije drugog kruga NHL doigravanja od New York Rangersa. U 56. minuti je za 3-0 pogodio Vadim Šipačjov, a u 59. minuti je Jevgenij Malkin poslao pločicu u nebranjenu mrežu za konačnih 4-0.

Reprezentacije SAD-a i Češke u nedjelju (16.15 sati) će se boriti za brončanu medalju, a dvije najbolje reprezentacije, ruska i kanadska, odmjerit će snage u borbi za naslov svjetskog prvaka. Rusi će biti u potrazi za svojim šestim naslovom od raspada Sovjetskog Saveza, a Kanađani će loviti 25. zlato. U posljednja dva finala SP-a, 2008. u Kanadi i 2009. u Švicarskoj, ruska reprezentacija je izašla kao pobjednik. Kanada je posljednje svjetsko zlato osvojila u Moskvi 2007. godine pobijedivši Finsku u finalu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider