Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Medvjedi u formi

Medveščak u finalu respektabilnog turnira u Njemačkoj

U dobrom raspoloženju i početku priprema kakav se poželjeti može, zagrebački Medvjedi traže nastavak pobjedničkog niza u sutrašnjem finalu koje će im biti ukupno četvrta pripremna utakmica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odlaskom u Straubing hokejaši Medveščaka nisu krili želju da ove godine odu korak dalje nego prošle kada su završili drugi.

"Idemo po pobjede i napredovati kao momčad", bile su izjave Stefana Giliatija i Marka Katica koje su reflektirale stanje u svlačionici koja svakim danom sve više srasta zajedno.

U prošlosezonskim pripremnim utakmicama Medveščak je prvu pobjedu upisao tek u Straubingu, u svojoj četvrtoj utakmici i to protiv samih domaćina, Straubing Tigersa. Ove predsezone Medvjedi su u posve drugačijoj situaciji stigli u Njemačku i dvije pobjede na kontu jučer su pretvorili u niz od tri. U prvoj utakmici turnira Zagrepčani su slavili nakon ispucavanja kaznenih udaraca zahvaljujući jedinom uspješnom izvođaču, Gilbertu Bruleu, i to nakon drame u zadnjoj trećini u kojoj su Nürnberg Ice Tigersi dvaput izjednačavali rezultat.

U drugoj utakmici dana, domaćini Straubing Tigersi odigrali su svoju prvu pripremnu utakmicu s Augsburger Panthersima i glatko izgubili rezultatom od 1:5. Time su se Panthersi kvalificirali za nedjeljno finale i susret s Medvjedima u 14:30.

I Panthersima je ovo bila prva pripremna utakmica, a igrali su bez novog pojačanja, 30-godišnjeg standardnog AHL-ovca kojemu će ovo biti prva sezona na europskom ledu, Marka Mancarija. Momčad koja je prošlu sezonu završila u donjem domu DEL-a, izgledala je svježije i opasnije na ledu. Petorica igrača upisala su se u strijelce, a momčad u niti jednom trenu nije ispustila vodstvo.

Bit će ovo novi veliki test za Medvjede koji usavršavaju linije i traže dobitne kombinacije, no najvažnije od svega, još jedna prilika za učvršćivanje timskog duha i pokazivanje borbenog karaktera na ledu. Nakon jučerašnje utakmice, i glavni trener Gordie Dwyer, i igrači bili su zadovoljni pobjedom i igrom u prve dvije trećine te prikazanim trudom pri samom završetku susreta.

Panthersi su prošle godine u finalu turnira svladali Medvjede rezultatom 3:1, osiguravši pobjedu u prve dvije trećine.

Nakon turnira u Straubingu Medvjedi se vraćaju u Zagreb gdje će idući tjedan odigrati zadnje dvije pripremne utakmice. U Domu sportova u srijedu, 19.08. ugostit ćemo EC KAC iz Klagenfurta, a za kraj priprema stiže nam EC VSV Villach u petak, 21.08. Obje utakmice su na rasporedu u 18:30, a ulaznice je moguće kupiti isključivo na blagajni Doma sportova koja će biti otvorena od 16:00 sati na dan utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider