Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajna utakmica

Senzacija u Ledenoj: Medveščak svladao aktualnog prvaka KHL-a!

Hokejaši Medveščaka u svom su 43. ovosezonskom nastupu u KHL-u u Domu sportova svladali aktualnog prvaka Metalurg iz Magnitogorska sa 6-3 (2-0, 1-2, 3-1).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Medveščak je poveo sa 2-0 nakon prvih 20 minuta golovima Francisa Parea (4:41) i Bobbyja Butlera (9:04), a nakon što je Alexandre Bolduc (23.09) početkom druge trećine povisio na 3-0 gostujući trener je odlučio zamijeniti vratara i umjesto Košečkina na gol postaviti Zagidulina. Ta je zamjena urodila plodom jer su s dva gola Denisa Platonova (25:11, 28:23) gosti smanjili na 3-2.

U posljednjoj sekundi druge trećine Butler je uspio svladati Zagidulina, ali su suci nakon dugog pregleda snimke odlučili kako je pločica liniju gola prešla nakon isteka vremena, pa se na odmor nakon 40 minuta otišlo s rezultatom 3-2, a zatim je trener Metalurga na početku posljednje trećine povukao nelogičan potez i na gol vratio Košečkina. To se pokazalo kao potpuni promašaj jer je Košečkin primio dva gola iz prva dva udarca "medvjeda", T.J. Gagliardi (41:26) i Lukas Lessio (42:51) povisli su na 5-2, pa se na gol vratio Zagidulin.

Sergej Mozjakin (54:44) je u situaciji s dva igrača na ledu uspio smanjiti na 5-3, ali je Mike Glumac pogotkom u praznu mrežu (59:04) postavio konačni rezultat.

Sa 51 osvojenim bodom Medveščak je trenutačno 12. u Zapadnoj konferenciji s devet bodova zaostatka za osmim Sočijem koji drži posljednje mjesto koje vodi u doigravanje, dok je Metalurg sa 87 bodova vodeći na Istoku.

U petak će Medveščak ugostiti Salavat Julajev.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider