Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dramatična završnica

Medveščak protiv Metalurga prekinuo gubitnički niz

Pobjedivši u Novokuznjecku domaći Metalurg sa 2-3 (0-0, 1-2, 1-1) zahvaljujući pogotku Jamesa Wrighta samo 10 sekundi prije isteka 60. minute, hokejaši Medveščaka prekinuli su niz od tri poraza...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to prva utakmica koju je na vratima Medveščaka započeo Šveđanin Mark Owuya i odmah je svojoj momčadi donio pobjedu, zaustavivši 24 od 26 udaraca domaćih hokejaša.

Na prvi pogodak u Novokuznjecku čekalo se do 26. minute (25:32), kad je bek Medveščaka Andrew Hutchinson u drugom pokušaju uspio realizirati kontranapad gostiju. Domaći su izjednačili u 34. minuti (33:54). Pucao je Aleksander Romanov, a Sergej Dorofejev uspio skrenuti pak i svladati Marka Owuyu. Medveščak je posljednju trećinu ipak dočekao u vodstvu do kojeg je stigao pogotkom Matta Andersona u 38. minuti (37:15) kad je Metalurg imao igrača više na ledu.

U više navrata Medveščak je mogao u trećoj dionici vodstvo povećati, dvaput su gosti propustili iskoristiti igrača više, a onda je u 53. minuti (52:32) 17-godišnji Kiril Kaprizov iskoristio neodlučnost gostujućih igrača i izjednačio na 2-2.

Kad se već činilo da će i ovaj dvoboj Metalurga i Medveščaka, baš kao i onaj zagrebački prije devet dana, otići u produžetak, James Wright se odlično snašao ispred gola domaćih i provukao pločicu kroz noge vratara Rafaela Hakimova za devetu pobjedu "medvjeda" u 28. ovosezonskom nastupu u KHL-u.

Medveščak sada ima 32 boda i ostao je na 12. mjestu Zapadne konferencije. Metalurg iz Novokuznjecka ostao je na 26 bodova i na 9. mjestu Istočne konferencije.

Seriju od tri gostovanja Medveščak će zaključiti protiv Slovana, 12. studenoga. Bit će to peti ovosezonski obračun "medvjeda" sa Slovacima, a u prva četiri ogleda svaki je klub ostvario po dvije pobjede. Medveščaku će ovo biti treće ovosezonsko gostovanje u Bratislavi; na otvaranju nove sezone KHL-a Slovan je slavio 5-2, a 24. rujna bilo je 4-1 za zagrebačku momčad. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider