Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čudesna premijera

KHL bajka Medveščaka: U Ledenoj ponižen bogati CSKA!

Na impresivan način hokejaši Medveščaka započeli su natjecanje u KHL-u.

U povijesnoj prvoj utakmici u KHL-u Medveščak je sa 7:1 pobijedio moskovski CSKA!

Koliko je ova pobjeda zapravo fenomenalan podvig, najbolje svjedoči podatak o vrijednosti ruskog sastava (70 milijuna dolara težak je roster CSKA, a Medveščakov 12-13). Unatoč takvoj razlici, Medvjedi su pokazali da je sve moguće kad na led ponesete puno srca, a još vas protivnik malo potcijeni...

Već u petoj minuti Medveščakov kanadski Indijanac Jonathan Cheechoo razgalio je srca krcate Ledene dvorane, zabivši za 1:0. Fantastičnim udarcem s plave linije Mark Popovic povećao je vodstvo Medvjeda u 14. minuti (s igračem više), i ako nisu dotad, onda su Rusi definitivno nakon prve trećine spoznali kako Medveščak ipak nije 'mačji kašalj'.

U istom ritmu nastavili su Medvjedi i u drugoj dionici. Kurtis Foster je u 22. minuti digao na 3:0, a nije ih omelo niti smanjenje gostiju preko kapetana Morozova, jer u 32. je Mathieu Carle zabio za erupciju oduševljenja. Tri gola bila bi sigurni zalog za pobjedu, ali ne i onda kada igrate protiv takvog kluba kao što je CSKA, pa su Medvjedi furiozno ušli i u treću trećinu, što je rezultiralo fantastičnom akcijom koju je u 45. minuti okrunio Mathieu Carle.

Rusi su se nakon toga raspali i digli ruke od ovog susreta, što je Medveščak iskoristio preko Cheechooa u 49. i Lingleta u 55. za povijesnu pobjedu...

Sljedeću utakmicu Medveščak igra već za dva dana, opet na domaćem ledu protiv Dinama iz Rige.

 

KHL liga, 1. kolo:

Medveščak - CSKA Moskva 6:1

Amur - Kabarovsk 3:4, penali

Avangard Omsk - SKA St. Peterburg 1:5

Jekaterinburg - Severstal Čerepovec 1:2, penali

Jugra Hantij - Lokomotiv Jaroslav 2:1

Neftehimik Njižnjekamsk - Bars Kazanj 3:1

Vitjaz - Traktor 5:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider