Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pao i Dinamo

Medveščak na vrhu Zapadne konferencije KHL lige!

Pogotkom Mareka Kvapila u drugoj minuti produžetka Medveščak je u svom petom ovogodišnjem nastupu u KHL-u pred oko 5,000 gledatelja u Ledenoj dvorani svladao Dinamo iz Rige s 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0) te s 11 bodova zasjeo na vrh ljestvice Zapadne konferencije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Medveščak je poveo u 28. minuti kada je Stefano Giliati u gužvi ispred Erikssona uspio ugurati pak u mrežu Latvijaca za prvi Medveščakov gol s igračem više u ovoj sezoni. Brojčana prednost na ledu i dalje je boljka 'medvjeda', ali je u ovoj utakmici odlično funcionirala obrana kad su gosti imali jednog, pa čak i dva igrača više.

Prva polovica posljednje trećine potpuno je pripala Medveščaku. Nošeni glasnom podrškom s tribina 'medvjedi' su jurišali na gol Dinama, ali nikako nisu uspjevali provući pak pokraj odličnog vratara Erikssona. U jeku Medveščakovih napada sjevnula je kontra gostujuće momčadi koju je u 52. minuti izjednačujućim pogotkom završio Andris Džerinš. Mreže se do isteka 60. minute nisu zatresle pa je po treći put ove sezone gostujuća momčad iz Doma sportova odnijela barem jedan bod. Na njemu su i ostali. U drugoj minuti produžetka situaciju s igračem više, "četiri na tri" iskoristio je Marek Kvapil i donio drugi bod koji su Medveščak gurnuli na vrh Zapadne konferencije KHL-a.

Nakon pet domaćih utakmica iz kojih su od maksimalnih 15 osvojili 11 bodova, zagrebačkim oklopnicima slijedi niz od tri gostovanja koja će započeti u nedjelju, 6. rujna, u Bratislavi protiv Slovana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider