Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U nedjelju nova šansa

Evo u čemu je tajna očajnog starta Medveščaka

Hokejaši Medveščaka su u dosadašnjih sedam ovosezonskih nastupa u KHL-u samo jednom uspjeli pronaći put do pobjede, kad su sa 5:2 u Domu sportova svladali Sjeverstalj, jedinu momčad koja protiv Medvjeda nije uspjela postići više od dva pogotka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

CSKA je do trećeg pogotka stigao u 55. minuti iz brzo izvedenog kontranapada i to je bilo dovoljno za prvi trijumf Moskovljana u trećem međusobnom obračunu sa zagrebačkim oklopnicima koji su doživjeli drugi uzastopni poraz pred svojim navijačima.

"Ponovila se priča s nekoliko prijašnjih utakmica. Oni su brzo poveli, postigli su nam pogotke nakon isključenja koja smo zaradili zbog povlačenja ili udaranja palicom. Nismo imali ni sreće. Pogodili smo stativu, a kod njihovog prvog pogotka pak se od Brustove klizaljke odbio u gol", rekao je trener Medveščaka Chuck Weber objašnjavajući razloge za šesti poraz Medveščaka u sedam ovosezonskih utakmica u KHL-u.

"Dobar dio utakmice, 75 do 80 posto smo igrali na pravi način. Bili smo metodični, strpljivi. No, protiv ovako snažnog suparnika za poraz je bila dovoljna i jedna sitna pogreška pet minuta prije kraja utakmice, kad su u dvije sekunde pak prenijeli iz njihove obrambene trećine i smjestili ga iza leđa našeg vratara", dodao je trener Medveščaka.

Najgrublja momčad i najgora obrana

Analizirajući samo statističke pokazatelje nije teško otkriti u čemu je problem Medveščaka i dobiti odgovor na pitanje zašto je prošlogodišnji sudionik doigravanja kao debitant u KHL-u, u svojoj drugoj sezoni od mogućeg 21 boda osvojio tek tri.

Medveščak trenutačno ima najlošiju obranu u ligi, koja prima gotovo četiri pogotka po utakmici (3.86), a napadači su među najneefikasnijima u KHL-u. S prosjekom od dva pogotka po utakmici Medvjedi su efikasniiji samo od moskovskog Dinama, Metalurga iz Novokuznjecka i Avtomobilista. Ta bi neefikasnost još više došla do izražaja da nema drugog napada Medveščaka u kojem su najbolji strijelac Pascal Pelletier (4 pogotka + 2 asistencije) i najbolji asistent momčadi Martin St. Pierre (2 pogotka + 4 asistencije).

Medveščaku u prilog ne ide ni što je po minutama isključenja (172 min.) najgrublja momčad KHL-a, među lošijima i po broju isključenja, a tek 16. od 28 momčadi po uspješnosti obrane s igračem manje. S druge strane, Medvjedi su još lošiji kad imaju brojčanu prednost na ledu, gdje su po realizaciji tek 22. momčad KHL-a.

U nedjelju stiže Lada Toljati

"Moramo pronaći način kako da dođemo do pobjede, a ne kao da izgubimo utakmicu, što smo činili u posljednje vrijeme", zaključio je trener Weber nakon poraza od CSKA.

Prvu sljedeću priliku da promijene taj gubitnički trend hokejaši Medveščaka imat će u nedjelju (18:00), kad će u Domu sportova ugostiti Ladu iz Toljatija, posljednjeplasiranu momčad Istočne konferencije. Radi se o klubu koji se vratio u KHL nakon četiri godine izbivanja, a koji je u dosadašnjih pet nastupa četiri puta bio domaćin te ostvario dvije pobjede u produžetku, protiv Neftehimika i Dinama iz Rige. Na jedinom gostovanju Lada je poražena od Neftehimika sa 4:2.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider