Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
S NHL iskustvom

Medveščak doveo pojačanja: Smith pojačava obranu, a Giroux napad

Alexandre Giroux i Derek Smith pojačanja su Medveščaka za novu sezonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kockice momčadi Medveščaka sjedaju na svoje mjesto. Od danas momčad je bogatija za dvojicu igrača sjevernoameričkog porijekla koji su osvajali Calderov kup i imaju NHL iskustva. Jedan će biti pojačanje u obrani, dok je drugi provjereni strijelac na europskom i sjevernoameričkom ledu.

Kanadsko krilo, Alexandre Giroux, priključuje se Medvjedima nakon tri sezone provedene u švicarskom HC Ambri-Piotta u kojem je kroz 167 utakmica upisao 77 pogotka i 56 asistencija.

„Alex je pravi strijelac koji već dugo to dokazuje na visokom nivou. Jako je opasan igrač u napadačkoj trećini i smatramo da će se odlično uklopiti u sastav“, izjavio je Aaron Fox, sportski direktor Medveščaka.

Za ovog iskusnog golgetera koji je u AHL-u imao prosjek od 0.91 bod po utakmici, dvostrukog osvajača Calderovog kupa s Hershey Bearsima (u dvije sezone u nizu), ovo će biti druga sezona u KHL-u. Svoju prvu je odradio s Dinamo Rigom, u prvoj sezoni van Sjeverne Amerike, 2012./13. Tijekom godina u AHL-u u nekoliko navrata je pozvan u NHL u kojem je odigrao 48 utakmica (12 bodova).

Kao dio Team Canade triput je nastupao na Spenglerovom kupu, a prošle sezone je u osvajanjeu kupa sudjelovao s dva pogotka.

U obranu pak iz Springfield Falconsa dolazi Derek Smith kome će ovo biti prva sezona u KHL-u i druga na europskom ledu.

„Derek je branič s puno vještine koji dobro igra na obje strane leda. Ima iskustva igranja u NHL-u, u obranu će donijeti kvalitete vođe i može biti naš ključan igrač u igri s igračem više. Očekujemo da će imati veliku ulogu u našoj momčadi i provoditi veći broj minuta na ledu“, izjavio je o novom braniču Fox.

Smith je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s Ottawa Senatorsima 2007. godine te je dvije pune sezone proveo u njhovoj AHL filijali. Dvije sezone potom debitirao je u NHL-u, a s Binghamton Senatorsima osvojio je Calderov u svojoj posljednjoj sezoni u organizaciji Senatorsa te prešao u Calgary Flamese. Kroz tri sezone odigrao je 83 NHL utakmice, postigao dva pogotka i 13 asistencija.

U svojoj jedinoj sezoni van Sjeverne Amerike, Smith je nastupao za ciriški ZSC Lions. Prošle sezone je u Falconsima odigrao 28 utakmica i upisao 19 bodova

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider