Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kanađanin vodi Medvjede

Medveščak dobio novog trenera za KHL!

Zagrebački Medveščak u svoje je redove doveo novo pojačanje iz Kanade.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Medveščak će sljedeće godine igrati u drugoj najjačoj hokejskoj ligi na svijetu – ruskom KHL-u. U Zagrebu je već počelo okupljanje najjačeg Medveščaka u povijesti kojeg će voditi i novi trener. Nasljednik Martyja Raymonda bit će njegov sunarodnjak iz Kanade – Mark French.

>> Medveščak u KHL-u - naqjnovije vijesti

Mark French je 42-godišnji Kanađanin s dugogodišnjem trenerskim iskustvom, a ovo će mu biti premijerna sezona izvan granica Sjeverne Amerike.

„Mark French je trener kojeg sam pratio posljednje dvije godine i nadali smo se da će doći trenutak kada će odlučiti nastaviti karijeru u Europi kako bismo ga upravo mi u Medveščaku mogli angažirati. Mark je mladi trener koji prakticira moderni hokej na terenu, uz disciplinu i poštovanjem prema svojim igračima i klubu. U svojih šest godina u Hershey Bearsima, filijali NHL kluba Washington Capitalsa, osim što je osvojio Calder kup, oborio je i više rekorda kluba te u jednoj sezoni ostvario čak 60 pobjeda! Uvjeren sam da je upravo Mark trener kakvog Medveščak treba u svojoj premijernoj sezoni u KHL-u'', rekao je direktor hokejskih operacija i savjetnik predsjednika kluba Markoantonio Belinić.

''Mark je cijelu svoju AHL trenersku karijeru proveo u Hersheyu i svake sezone je osigurao klubu doigravanje, a osvojio je i Calder kup. Mark još uvijek drži AHL rekord najbržeg trenera koji je uspio ostvariti 100 pobjeda! U Zagreb će donijeti pobjednički naboj, a on sam iznimno je sretan što će pomoći Medveščaku u njegovoj premijernoj KHL sezoni, da postane uspješan KHL klub'', izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider