Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Miller i Svindal podbacili

Senzacija u spustu: Mladi Austrijanac novi olimpijski pobjednik!

Austrijanac Matthias Mayer novi je olimpijski pobjednik u spustu.

Natjecanje u alpskom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju počelo je senzacijom. Zlatnu medalju u spustu osvojio je 23-godišnji Austrijanac Matthias Mayer.

Istina je da je Mayer bio najbrži na drugom treningu na stazi Roza Hutor, ali malo tko ga je vidio kao favorita za zlato. U utrkama Svjetskog kupa, naime, nikad nije pobijedio, a najbolji su mu rezultati bila dva druga mjesta iz super G-a. No, teška staza pored Sočija očito mu je savršeno odgovarala, do cilja je sa startnim brojem 11 došao u vremenu 2:06.23 i do kraja ga više nitko nije prestigao.

Prvo je to spustaško zlato za Austriju nakon Salt Lake Cityja 2002. kada je slavio Fritz Strobl. Srebro je u Sočiju osvojio 29-godišnji Talijan Christof Innerhofer koji je za Mayerom zaostao samo šest stotinki. Na svjetskim je prvenstvima Innerhofer dosad osvojio tri medalje, ali ovo mu je prva olimpijska. Bronca je ove nedjelje pripala 28-godišnjem Norvežaninu Kjetilu Jansrudu koji je zaostao deset stotinki. Drugo mu je to olimpijsko odličje, nakon srebra u veleslalomu iz Vancouvera.

Bez medalje su ostala možda i dvojica najvećih favorita uoči utrke. Jansrudov sunarodnjak i vodeći spustaš Svjetskog klupa Aksel Lund Svindal bio je četvrti s 29 stotinki zaostatka, a Amerikanac Bode Miller, koji je bio najbrži na dva treninga, zauzeo je osmo mjesto (+0.52).

Hrvatska je u spustu imala samo jednog predstavnika. Natko Zrnčić-Dim je zaostao 3.57 sekundi i zauzeo 29. mjesto. (TS) 

ZOI, alpsko skijanje, spust (M):

1. Matthias Mayer (Aut) 2:06.23

2. Christof Innerhofer (Ita) +0.06

3. Kjetil Jansrud (Nor) +0.10

4. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.29

5. Travis Ganong (SAD) +0.41

...

29. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +3.57

... 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider