Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odlična najava za Rio

VIDEO Junak povijesnog uspjeha Juga za Novu TV otkrio što je bio ključ svega

Vaterpolisti dubrovačkog Juga novi su prvaci Europe! U finalu su sa 6:4 pobijedili snažni grčki Olympiakos, u kojem uz našeg vratara Pavića igra praktički cijela grčka reprezentacija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jug je osvojio i četvrti veliki naslov ove sezone te stigao do prvog naslova prvaka Europe osvojenog izvan svog Dubrovnika. Tako se nakon deset godina čekanja najvažniji trofej u svijetu klupskog vaterpola vratio u Dubrovnik. Nakon pothvata u polufinalu protiv Pro Recca, u finalu je savladan i drugi najveći favorit - Olympiakos. To je kao da su u nogometu pobijedili prvo Barcelonu, pa onda i Real Madrid.

Povodom toga, gost u Dnevniku Nove TV je bio jedan od junaka završnog turnira vratar Marko Bijač.

Marko, ovo je za momčad Juga četvrti naslov prvaka Europe u povijesti, ali i prvi koji nije osvojen u Dubrovniku, sinoćnje slavlje bez domaćih navijača, kakav je to bio osjećaj?

''Bilo je dosta teško. Pogotovo jer smo odigrali jednu utakmicu više od naših protivnika u polufinalu i finalu. Bili smo dosta iscrpljeni pri kraju turnira i zahvalio bih se navijačima kojih je bilo dosta u Budimpešti.''

Ključni čovjek finala i polufinala, bili ste baš vi. Protiv najjačeg, protiv Pro Recca bili ste junak nakon penala, a sinoć ste imali deset obrana, od toga dvije ključne u posljednjim minutama utakmice?

''Teško mi je govoriti o sebi. Mislim da nije potrebno nikoga isticati, ovo je ogroman momčadski uspjeh, cijelog kluba, od nas igrača preko cijele uprave i navijača do grada. Ovo je stvarno povijesni uspjeh. Prvi put smo osvojili trofej prvaka Europe izvan Dubrovnika i mislim da je to kruna ove sezone.

Ovo je najbolja sezona u povijesti kluba, osvojili ste sve što se osvojiti da, čak četiri trofeja, što mislite da je ključ takvoj sezoni?

''Po meni sigurno atmosfera koja vlada u ekipi. Mi smo prvo odlični prijatelji između sebe, a potom je tu kvaliteta igrača, trenera i kluba. Mislim da nam se ove sezone baš sve posložilo i da smo zaslužili ovakav kraj.

Večeras se sprema i veliko slavlje u Dubrovniku, momčad stiže u Grad oko 23 sata...

''Čuo sam svakakve najave, nadam se da će biti lijepo. Jedva čekamo vratiti se doma s tim trofejom i proslaviti s našim navijačima''

I za kraj: ovaj vaš pothvat može biti samo odlična najava za Olimpijske igre na kojima će Hrvatska braniti zlato iz Londona?

''Nadam se. Sad ćemo malo proslaviti, odmoriti se i već 12. lipnja krećemo s pripremama za Rio'', zaključio je Bijač.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider