Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvi gol za Medvjede

Kad branič zabije: 'Pucao sam, pomolio se i pak je ušao u mrežu'

Medveščak je novu sezonu KHL lige otvorio gostujućom pobjedom kod Lade u Toljatiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novu KHL sezonu zagrebački Medvjedi otvorili su velikom borbom na gostujućem ledu u Toljatiju koja je rezultirala prvom pobjedom na ledu Lade (2:3). Prvi gol sezone u Medveščakovom dresu postigao je Mark Katic, a za pobjedu su ga slijedili Gilbert Brule i Derek Smith.

Specijalne jedinice obje momčadi odigrale su velike uloge. Medveščakov tim za igru s igračem manje odradio je u prvoj trećini ogroman posao, no do kraja susreta ipak pokleknuo dvaput. S druge strane, tim za igru s igračem više bio je najbolji kada je bilo najvažnije i u posljednjih 20 minuta riješio pitanje pobjednika.

„Pri početku susreta dosta toga smo propustili realizirati, nismo se držali onoga što smo se dogovorili i onoga kako smo željeli igrati. No, na kraju smo postigli dva pogotka u igri s igračem više koja su se pokazala ogromna za nas i uspjeli pobijediti u prvoj utakmici sezone. Lijepo je započeti sezonu na takav način“, izjavio je nakon utakmice strijelac pobjedničkog pogotka Smith.

Njegov pogodak došao je manje od pet minuta prije kraja susreta, u igri s igračem više, iz udarca s plave:

„Moj pogodak došao je iz jedne od onih situacija kada samo želiš progurati pak prema mreži. Znao sam da će tamo biti naši igrači i srećom pak je prošao iza leđa vrataru.“

Na vratima Lade po prvi puta stajao je Ilja Ježov koji se, kao i Danny Taylor s druge strane leda, iskazao s nekoliko velikih obrana tijekom susreta. Susret je od početka bio izjednačen unatoč ranom vodstvu Medvjeda.

Na prvi pogodak nije se dugo čekalo. Katic se u pravom trenutku našao na pravom mjestu i pospremio krivo dodavanje Ježova koji je otišao iza gola i htio dodati svom braniču:

„Odličan je osjećaj, naravno. Malo sam bio zabrinut u jednom trenu kada sam vidio da pak ide prema meni jer cijeli svoj život igram kao branič i nikada se nisam našao u takvoj situaciji. Pucao sam, pomolio se i srećom, pak je ušao u mrežu. Super je postići prvi pogodak i nadam se da je to prvi od mnogih.“

Domaćini su preuzimali periode dominacije u igri, kojima su pomogla i česta isključenja na strani Medvjeda. Između ostalog, tako je Lada stigla i do prvog pogotka te kasnije u drugoj trećini do vodećeg drugog gola.

„Bila je dobra utakmica, malo smo pobjegli od onoga kako želimo igrati, ali na kraju smo 'zapeli' i uz dva velika pogotka došli do pobjede. Zadovoljni smo s utakmicom, ali znamo da ima toga što moramo popraviti“, analizirao je Katic.

S njime su se složili svi koji su sudjelovali u utakmici, uključujući glavnog trenera Gordija Dwyera: „Bila je ovo jako dobra utakmica za početak sezone. Specijalne momčadi odigrale su veliku ulogu, pogotovo za nas. Imamo puno prostora za napredak, ali sretni smo što smo se vratili iz rezultatskog minusa i time pokazali puno karaktera.“

Za prvu utakmicu sezone Medvjedi ne mogu biti nezadovoljni, a u novu borbu na bodove krenuli su na najbolji mogući način – pobjedom u dvorani koja je dotad bila neosvojiva.

„Bila je ovo jedna jako dobra utakmica. Naravno, za prvu utakmicu sezone. Vidjelo se na početku da su obje momčadi malo 'zahrđale', ali to se brzo maknulo. Ima stvari na kojima moramo poraditi, koje moramo poboljšati, ali za prvu utakmicu u gostima smo odradili posao koji smo morali i zadovoljni smo s pobjedom“, rekao je za kraj Smith.

Medvjedi kratko uvodno gostovanje u sezonu nastavljaju u petak, 26. kolovoza u Kazanju gdje će ih s početkom u 18 sati po našem vremenu ugostiti Ak Bars. Prijenos je najavljen na kanalu SportKlub 3.

HK LADA TOLJATI – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 2:3 (1:1;1:0;0:2)

KHL, Lada arena, Toljati, Rusija

STRIJELCI:

01:25 0-1 Katic

07:37 1-1 Belousov (Gurkin, Demagin) PP2

28:33 2-1 Komarov (Aronson, Belousov) PP1

42:17 2-2 Brule (Krejčik) PP1

55:22 2-3 Smith (Genoway) PP1

UDARCI NA VRATA: 21 - 38

ISKLJUČENJA: 10 min – 12 min

HK LADA TOLJATI: Ježov, Masaljskis, Filatov, Bumagin, Johansson, Aronson, Sotnieks, Šenfeld, Belousov, Komarov, Gurkin, Malenjkih, Ahmetov, Streljcov, Bočarov, Sinicin, Korjagin, Zernov, Krisanov, Mokšancev, Demagin

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: Taylor, Hovinen, Butler, Brule, Katic, Morrisonn, Parlett, McMillan, Mertl, Pare, Smith, Krejčik, Mahbod, Genoway, Giroux, Bezina, Larkin, Glumac, Smejkal, Bolduc, Hedberg.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider