Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
četiri prva mjesta

Mario Todorović srušio osobni rekord i približio se normi za OI

Hrvatski plivački reprezentativac Mario Todorović ostvario je sjajne rezultate na Prvenstvu Hrvatske u plivanju održanom u Splitu te time najavio uzbudljiv nastavak sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Todorović je pobijedio u četiri discipline te tim rezultatima ostvario norme za nastup na Europskom prvenstvu u Londonu, a približio se i normi za Olimpijske igre u Riju.

Pobjedom u disciplini 50 metara slobodno postavio je novi osobni rekord nakon četiri godine, rezultatom 22.44, što je norma za Europsko prvenstvo u Londonu. Ovim rezultatom Mario se približio A normi za nastup na Olimpijskim igrama na samo 17 stotinki. Prva mjesta ostvario je i u disciplinama 100 metara leptir rezultatom 53.18 te 50 metara leptir isplivavši za 23.93.

Četvrtu pobjedu je ostvario u štafeti 4x100 metara slobodno u sastavu Todorović, Krešimir-Marasović, Županović i Delač, rezultatom 3:24.97 isplivavši prvu dionicu za 50.30 sekundi.

Nakon sjajnih rezultata Mario je zadovoljno komentirao.

''Utrke sam odradio na visokom nivou. Uz probleme koji su se događali početkom prvog mjeseca, na kraju je dobro ispalo. Budući da sam promijenio trenera i ponovno počeo trenirati s Perom Kuterovcem, nisam mogao predvidjeti krajnji ishod. Naravno da je bilo nekih grešaka, pogotovo na 50 metara slobodno, gdje odlučuju desetinke i stotinke. Imamo vremena i prostora za napredak!''


Već ovog vikenda Marija očekuje nastup u Kranju gdje će se susresti reprezentacije Hrvatske, Slovenije i Srbije.

''U Kranju ću plivati 50 metara slobodno i 50 metara leptir, a možda se okušam i u disciplini 100 metara leptir'', zaključio je Todorović.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider