Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
povratak među kauboje

Hrvatskoj se vratio veliki adut za Rio: 'Promijenio se stil, još to novo pravilo…'

Luka Stepančić (25) vratio se na rukometne parkete nakon poduže stanke zbog ozljede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čak osam mjeseci prošlo je od one nesretne utakmice Luke Stepančića u Ligi prvaka, na gostovanju u Flensburgu, kada je stradalo koljeno. Propustio je Luka završnicu Lige prvaka, EP u Poljskoj, kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre. Čak nije uspio odigrati ni oproštajnu utakmicu u dresu PPD Zagreba. Naime, od sljedeće sezone nosit će dres francuskog PSG-a.

''Zar ima ljepšeg povratka na parket nego u dresu reprezentacije? U Splitu sam se vratio, potrošio sve emocije, a sad u Zadru mi je već sve bilo nekako uobičajeno. Bitno mi je bilo samo ne misliti na oporavljeno koljeno za vrijeme utakmice. Čak mi nije bilo važno hoću li odigrati dobro ili loše, već samo da koljeno izdrži'', istaknuo je Luka.

I je li koljeno izdržalo?

''Hvala Bogu, jest. Ništa me ne boli, ne osjećam nikakve tegobe. Poslije susreta obavezno ga još malo ledim, iz opreza. Ljudi sa strane rekli su mi da se vidi da igram bez ikakve kočnice'', kaže Stepančić.

S obzirom na to da na klupi Švedske sjedi Staffan Olsson, koji vam je trener u PSG-u, uz Zvonimira Serdarušića, mogao se iz prve ruke uvjeriti kakvo vam je stanje ozljede.

''Nazvao me trener Serdarušić, ali i Bruno Martini, direktor kluba. Raspitivali su se kako sam. Sigurno je da i kod njih postoji doza straha jer vratiti se u jak ritam nakon oporavka nikad nije sto posto sigurno. Baš u utorak letim u Pariz na još jedan kontrolni pregled i vjerujem da će sve biti u redu. Eto, dok se moji suigrači budu još malo odmarali na moru, ja ću u Zagreb na terapije, pa u Pariz, pa natrag na pripreme u Opatiju'', istaknuo je Luka.

Kada ste se ozlijedili, Rio je za vas bio prilično daleko, no nakon ozljeda Buntića i Šebetića sada je bliži nego ikad.

''Nažalost, uvijek ista priča. Jedan se ozlijedi, drugi uskače. Nakon moje ozljede Šebetić je eksplodirao. Odigrao je sjajno za klub, ali i za reprezentaciju. Dogodila mu se ozljeda lakta koja nije za šaliti se'', rekao je Stepančić.

Brzo ste se uklopili u novi sustav igre Željka Babića?

''Malo sam se bojao kako ću se snaći jer je došlo do velikih promjena u stilu igranja. Još su došla i nova pravila sa sedmim igračem u napadu. Ali dosta sam dobro sve to pohvatao.''

Kakvo je vaše mišljenje o tom sedmom igraču?

''Mi smo dosta koristili to novo pravilo u utakmicama sa Šveđanima. Treba vidjeti tko će od ostalih reprezentacija igrati u Riju sa sedmim igračem. Činjenica je da igrač više u napadu stvara određenu prednost. Ali taj sedmi igrač mora se savršeno odraditi jer i najmanja pogreška je pogodak s obzirom na to da su vrata prazna'', zaključio je desni vanjski kauboja Luka Stepančić.

Podsjetimo, igrač koji u napadu mijenja vratara više ne mora nositi marker, ali onda ne smije stati na gol niti ulaziti u vratarski prostor. Ukoliko suparnička momčad ima izglednu šansu za gol, a taj sedmi igrač povrijedi vratarev prostor, dosuđuje se sedmerac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider