Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nema Lige prvaka, ali...

Ludnica postuskršnjeg tjedna: Evo što nas sve čeka

Kao rijetko kad dosad, tjedan poslije Uskrsa donosi pregršt sportskih događaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne igra se Liga prvaka niti Europa liga, ali sportski raspored je i bez tih natjecanja prilično bogat.

U HNL-u počinje posljednja četvrtina prvenstva, ali i rasplet u Kupu gdje se u srijedu u prvim polufinalnim utakmicama sastaju Dinamo i Rijeka te Hajduk i Split. Za vikend će u prvenstvu gostovati Dinamo (u Koprivnici) i Hajduk (u Puli) dok Split (protiv Zadra) i Rijeku (protiv Zagreba) čekaju domaći ogledi.

Arena čeka Barcelonu

Spektakl nas čeka u četvrtak s početkom u 20:10, kada će Prvo plinarsko društvo Zagreb u četvrtfinalu rukometne Lige prvaka zaigrati protiv Barcelone. Nakon iznenađujuće eliminacije danskog Koldinga igrači Veselina Vujovića u ždrijebu četvrtfinala izvukli su glavnog favorita za naslov prvaka Europe, a čelnici kluba odlučili su nastaviti s ovosezonskom praksom te će ulaznice i za ovaj dvoboj biti besplatne.

Zahuktava se košarkaška A-1 Liga za prvaka, a aktualni prvak Cedevita ima dva domaća ispita, u utorak protiv Zadra te u četvrtak protiv Cibone.

Dupli program u Primeri

U najjačim europskim nogometnim ligama dvostruki je program jedino u Primeri. Mandžukićev Atletico već u utorak ugostit će Real Sociedad, u srijedu je Barcelona domaćin Almeriji dok Real ide u goste na drugi kraj grada, Rayo Vallecanu. Svi su u akciji opet u subotu, kada Real čeka Eibar, a Atletico i Barca gostuju (kod Malage odnosno Seville).

Popravni za Liverpool

Englezi su svi ispali iz europskih natjecanja pa nemaju potrebe za ligaškim utakmicama preko tjedna. Odigrat će se tek dva dvoboja, na Uskrsni ponedjeljak Crystal Palace i Manchester City zatvorit će 31. kolo, a u utorak Aston Villa i Queens Park Rangersi igraju unaprijed zbog obveza Ville u FA kupu. Srijeda je rezervirana za revanš drugoligaša Blackburna i Liverpoola nakon kojeg ćemo doznati i posljednjeg polufinalista FA kupa.

Nijemci su u Kupu stigli do četvrtfinala, a po dvije utakmice odigrat će u utorak (Wolfsburg - Freiburg, Borussia Dortmund - Hoffenheim) i srijedu (Arminia Bielefeld - Borussia Moenchengladbach, Bayer Leverkusen - Bayern Muenchen). Naravno, najviše pozornosti izaziva ovaj posljednji susret gdje će snage odmjeriti dva sudionika nokaut faze Lige prvaka.

Subašić i Monaco u 'non-stop' ritmu

Talijani igraju polufinale Kupa, uzvratne utakmice su u utorak (Fiorentina - Juventus, prva utakmica 2:1) i srijedu (Napoli - Lazio, prva utakmica 1:1).

Subašićev Monaco dvaput će igrati unutar tri dana, prvo u utorak zaostalu utakmicu na domaćem terenu s Montpellierom, a onda ih u petak otvaraju novo kolo Le Championnata kod Caena. U međuvremenu u Francuskoj se igra polufinale Kupa, u utorak Auxerre - Guingamp, a u utorak PSG - Saint Etienne, ali Parižani za vikend neće igrati jer su domaću utakmicu s Metzom odgodili za 28. travnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider