Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vrlo dobra i Mihelić

Lijepe vijesti iz Abu Dhabija: Stipanović drugi, Kljaković Gašpić treći

Nakon prvog dana finala Svjetskog jedriličarskog kupa u Abu Dhabiju Tonči Stipanović je drugi u klasi Laser, Ivan Kljaković Gašpić je treći u Finnu, a Tina Mihelić je na petom mjestu klase Laser radial.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolje je natjecanje nakon prva dva plova otvorio Tonči Stipanović, s drugim mjestom u Laseru, a ispred njega je samo Australac Tom Burton, koji ima isti broj bodova.

"Bio je to naporan prvi dan. Imali smo jedan pokušaj prvog plova, koji nam je prekinulo kad smo već jedrili zadnju stranicu niz vjetar, u trenutku kad sam bio drugi sam dobio penal pa sam izgubio nešto pozicija. Dva plova koja su odjedrena do kraja sve je bilo dobro, pogotovo niz vjetar gdje sam dominirao. Četvrto i drugo mjesto danas, jako sam zadovoljan, treba odmoriti za sutra", kazao je Tonči, dok je u ovoj klasi Filip Jurišić na 13. mjestu.

Klasično na razini zadatka u Finnu je i Ivan Kljaković Gašpić, treće mjesto za njega nakon dva plova, a dvije pobjede je upisao zasad vodeći Slovenac Vasilij Žbogar. Svoje znanje u prevtrljivim uvjetima pokazala je i Tina Mihelić, na petom mjestu u Laser Radialu nakon prvog dana.

Među dvojcima klase 470 Šime Fantela i Igor Marenić su 13., u konkurenciji skiffova 49er-a na 14. mjestu su Pavle Kostov i Petar Cupać. Martin Dolenc je u pozivnoj disciplini, jedrenju sa zmajem na dasci 11. Kiteri su odjedrili četiri plova, Martin je najbolji bio u drugom kad je ciljem prošao kao šesti.

Regata završava u nedjelju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider