Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SP u Schladmingu

Ivica ni blizu obrane bronce, Ligety iznenađujuće uzeo zlato!

Amerikanac Ted Ligety (28) novi je svjetski prvak u super G-u. Hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 28. mjesto u prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Schladmingu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Specijalist za veleslalom Ligety nikad u karijeri nije pobijedio u super G-u u Svjetskom kupu. Najbolji mu je plasman bilo drugo mjesto iz Val d'Iserea 2009. godine. No, ove mu se srijede u Schladmingu sve poklopilo. Staza uvelike postavljena u veleslalomskom stilu i sjajno odrađena vožnja donijeli su mu trijumf i treću medalju u karijeri sa svjetskih prvenstava.

Ranije je osvojio broncu u veleslalomu 2009. i zlato u istoj disciplini prije dvije godine.

Ligety je do cilja stigao u vremenu 1:23.96 i za 20 stotinki nadmašio iznenađujućeg osvajača srebra, Gauthiera de Tessieresa kojem je to prva medalja sa svjetskih smotri. U Svjetskom kupu je 31-godišnji Francuz tijekom karijere samo jednom bio na postolju i to u veleslalomu. Bronca je u srijedu pripala najvećem favoritu za naslov Akselu Lundu Svindalu.

Norvežanin je vodio do pred sam kraj vožnje kada je napravio pogrešku i ostao bez najviše stepenice pobjedničkog postolja (+0.22). Ipak, nije mu pobjegla medalje, već sedma u karijeri sa svjetskih smotri.

Ivica Kostelić je prije dvije godine u Garmisch-Partenkirchenu senzacionalno osvojio broncu, ali danas u Schladmingu nije bio dobar. Već je u prvom dijelu vožnje napravio veliku pogrešku i na koncu je za pobjednikom zaostao čak 2.93 sekunde.

U utrci su nastupila još trojica mladih hrvatskih skijaša, a najbolji je od njih bio Max Ullrich koji je završio na 45. mjestu. (TS)

SP u alpskom skijanju, super G skijašica, neslužbeni rezultati:

1. Ted Ligety (SAD) 1:23.96

2. Gauthier de Tessieres (Fra) +0.20

3. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.22

4. Hannes Reichelt (Aut) +0.55

5. Matthias Mayer (Aut) +0.95

28. Ivica Kostelić (Hrv) +2.93

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider