Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nova godina u Garmischu

Legenda se vraća i garantira show: I s 50 godina će skakati!

Spektakl na natjecanju skijaša-skakača u u sklopu Novogodišnje turneje u Garmisch-Partenkirchenu je zajamčen!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ulozi predskakača nastupit će legendarni Britanac Eddie The Eagle Edwards, svojedobno iznimno poznat i popularan zbog svojih kratkih skokova.

Nema dvojbe da će mnogi ljubitelji skijaških skokova koji pamte Edwardsove legendarne skokove iz davnih dana 1. siječnja pažljivo pratiti TV-prijenos iz Garmischa od samog početka, kako bi uhvatili nastup danas 50-godišnjeg Eddieja Edwardsa, koji se tijekom aktivne karijere proslavio kratkim skokovima, koji su zapravo bili podjednako opasni kao i oni najduži, preko kritične točke.

Na Olimpijskim igrama u Calgaryju 1988. godine bio je prvi Britanac koji je zastupao svoju zemlju u skijaškim skokovima. Osvojio je zadnje mjesto i na 70-metarskoj i na 90-metarskoj skakaonici, ali je pobrao velike simpatije publike zbog promocije gesla 'važno je sudjelovati'.

"Tako razmišljam i danas. Uvijek sam imao taj duh. Još uvijek sam spreman i u prilično dobroj formi i želio sam se još jednom okušati na skakaonici, prije nego što postane fizički prekasno za mene. Nastup u Garmischu će mi biti zadnja šansa da ustanovim da li ja to još uvijek mogu. Moja odluka nije nepromišljena jer vodim računa o riziku i mogućim lošim posljedicama. Nervozan sam, ali i jako uzbuđen", rekao je Edwards.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider