Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Međunarodni turnir

Kune pobjednici 3. TapirCupa u inline hokeju

Slavljem momčadi Kuna u Zagrebu je završeno treće izdanje Tapir kupa u inline hokeju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječ je o jednodnevnom međunarodnom natjecanju u kojem sudjeluje 12 momčadi, a koje se tradicionalno održava na terenu Sportskog centra Kuna na Zagrebačkom velesajmu.

Ove godine na turniru su sudjelovali aktualni prvaci Hrvatske i ponajbolja momčad u regiji, zagrebačke Kune, koje su prijavile i svoju odličnu mladu momčad Kuna 2, Dinamo, Pitoni i organizatori natjecanja Tapiri iz Zagreba, beogradski Partizan, subotički Spartak, mađarski Kiškoroš, sisački Falvijevci, IHK Koprivnica, te dvije slovenske momčadi - Dolenjske Toplice i Pavza iz Ljubljane.

Podijeljene u četiri skupine momčadi su prvo igrale po principu svaki sa svakim, a onda su pobjednici izborili naredni krug natjecanja i tako sve do finala, dok su preostale ekipe razigravale za poredak. Na kraju su se u finalu sastale Kune i Dolenjske Toplice. Konačni rezultat bio je 12:1 za Kune. U utakmici za treće mjesto Dinamo je bio bolji od Flavijevaca i slavljem 7:2 stigao do trećeg mjesta na TapirCupu.

Treće izdanje TapirCupa potvrdilo je kako je taj turnir u vrlo kratkom vremenu postao jedan od najcjenjenijih i najbolje organiziranih natjecanja u inline hokeju u regiji. Sponzorski odlično pokriven, organizacijski besprijekoran, te uz velik broj navijača, a među njima bili su i hokejaši Medveščaka Mike Glumac, Marko Šakić i Mate Tomljenović, TapirCup na neki je način ogledalo velikog napretka inline hokeja u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina.

Na kraju turnira, nakon svečanog proglašenja najbolje momčadi, objavljeni su i najbolji igrači turnira. Prvi strijelac natjecanja bio je Igor Jačmenjak iz Kuna, njegov suigrač Domen Vedlin proglašen je za najboljeg igrača, a najbolji golman bio je Rok Šarlohar (Dolejnske Toplice).

KHL Tapiri, prošlogodišnji prvaci Druge hrvatske lige i organizatori turnira, na kraju ovogodišnjeg natjecanja najavili su kako početak organizacije četvrtog TapirCupa počinje već u nedjelju.

Konačni poredak TapirCupa 2014:

1. Kune, 2. Dolenjske Toplice, 3. Dinamo, 4. Flavijevci, 5. Partizan, 6. Pitoni, 7. Pavza, 8. Kune 2, 9. Tapiri, 10. Koprivnica, 11. Spartak, 12. Kiškoroš

Sponzori 3. TapirCupa: Laguna Novigrad, Audi, Tehnoguma, ACG Lukaps, Zagrebačka pivovara, EwoPharm, Atlantic grupa - Montana, Jamnica, Pik, Pizzeria Kum, PrintFaktor, TimAlati, Bistro pri vujči, Creatorlab

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider