Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Natko vrlo zadovoljan

Kostelić: U Kitzbühelu moraš biti sretan kad dođeš u cilj živ i zdrav

Nakon četvrtog mjesta u petak u alpskoj kombinaciji Svjetskog kupa u Kitzbuehelu hrvatski skijaš Ivica Kostelić izjavio je da je nedostajalo malo sreće da ponovno bude na postolju, kao prije tjedan dana u Wengenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nedostajalo je malo sreće, šteta zbog te tri stotinke, ali kolo sreće se okreće. Prije tjedan dana u Wengenu okrenulo se na moju stranu, a ovaj puta na stranu Čeha Ondreja Banka. Treba čestitati Banku koji je borac i dugo čeka na svoju priliku te je zasluženo na postolju. Bio je to dugačak dan, a u Kitzbuehelu trebaš biti zadovoljan kad dođeš živ i zdrav u cilj. Današnji superveleslalom je bio malo opasniji spust, i možda sam mogao bolje u superveleslalomu, ali imao sam dosta problema na traverzi jer je grbava i dugačka. Ipak, bio je to solidan nastup u obje utrke, i u superveleslalomu i u slalomu. Što se tiče nedjeljnog slaloma, bilo bi važno osvojiti bodove, i to je moj cilj za nedjelju", kazao je Ivica Kostelić.

Budući da se današnji superveleslalom, koji je bio sastavni dio kombinacije, posebno bodovao, Natko Zrnčić-Dim je imao razloga za dvostruko zadovoljstvo, jer je osvojio bodove u obje discipline. U superveleslalomu je bio 26., a u kombinaciji osmi.

"Jako sam zadovoljan jer sam uzeo bodove u superveleslalomu i kombinaciji. U Kitzbuehelu dosad nisam uspijavao doći do bodova u superveleslalomu iako sam par puta bio blizu, a sada sam i to napokon uspio. Što se tiče kombinacije, kad sam nakon slaloma ušao u cilj i kada je bilo jasno da neće biti ništa od postolja, na trenutak sam bio razočaran, ali kad se sve zbroji mislim da je osmo mjesto u kombinaciji dobar rezultat", izjavio je Natko Zrnčić-Dim, koji u subotu vozi spust, a u nedjelju slalom, pa postoji realna mogućnost da u tri dana osvoji bodove u tri discipline.

"Ja bih bio najsretniji kad bih osvojio bodove u sve četiri discipline u ova tri dana. Na treninzima spusta sam bio dobar i nadam se da mogu osvojiti bodove. U slalom će to biti jako teško, ne zato što mi loše ide, već zbog toga što ću imati visoki startni broj. No, ja ću dati sve od sebe, i u spustu, i u slalomu", istaknuo je Natko Zrnčić-Dim.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider