Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin: "Šeparović misli da vlast pripada njemu"
Ostali sportovi
"Strašno je bilo"

Detalji drame: Kako se osječkom gimnastičaru dogodio infarkt

Nevjerojatno šokantna situacija odvijala se ovog petka ujutro u Osijeku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je na treningu doživio srčani udar, jedan od najboljih hrvatskih gimnastičara - Tomislav Marković - vratio se u život zahvaljujući brzoj intervenciji trenera i hitne pomoći.

"Ja sam vježbao, ovdje se pripremao za vježbu na konju s hvataljkama, kad je Tomislav radio zgibove na preči, kada je samo sišao poslije običnih zgibova prema dolje, s ove odskočne daske, meni je jako tiho rekao, nisam ga ni doživio, da mu je nešto loše, sjeo je dolje, podigao noge na švedski sanduk", prepričava Robert Seligman.

I samo se onesvijestio i doživio srčani udar. Tako iz prve ruke dramatičnoj situaciji s treninga svjedoči kolega i prijatelj Tomislava Markovića. Odmah je u pomoć pozvao trenere, koji su Tomislava krenuli oživljavati.

"S nevjericom i suzama u očima i šokom vikali smo 'Tomislave diši, vrati se' ", prepričava trener Vladimir Mađarević.

Drugi trener Boris Čulin također je ostao potresen.

"To je kao da sina oživljavaš, strašno je bilo. Moram priznati da sam se uplašio jako. Samo sam molio Boga da krene kucati srce, to mi je bilo najvažnije, adrenalin me udarao i nismo ga htjeli pustiti."

Trener Mađarević ponosno ističe:

"To se pokazalo presudno, kvalitetno i dobro napravljeno."

Hitna pomoć stigla je kroz 10 minuta i nastavila s reanimacijom. Tomislav je bio klinički mrtav pola sata, nakon čega dolazi svijesti. U osječkom KBC-u zaprimio ga je kardiolog Dragan Novosel.

"Bio je dobrog tlaka, pulsa, kontaktibilan, malo ošamućen nakon reanimacije, al inače u redu."

Liječnici mu ne daju puno šansi za nastavak karijere

Marković je, zbog ozljede potkoljenice, propustio sva natjecanja u posljednjih godinu dana. Višestruki je osvajač zlatnih medalja sa svjetskih kupova, i stalni član hrvatske reprezentacije. Do sada nije imao nikakvih problema sa srcem.

"Uvjereni smo da se to ne može povezati s fizičkim naporom, s obzirom da je on baš bio u fazi opuštajućih treninga zadnjih nekoliko mjeseci. Njegova vježba traje minutu i nešto na parteru, nisu to takvi teški srčani napori u treningu maksimalnom koji je imao posljednjih godina", kaže Vladimir Mađarević.

A da se osjeća bolje, Tomislav je pokazao objavom na svom Facebooku. Trenutno se nalazi na intenzivnom odjelu osječkog KBC-a, a što je izazvalo zastoj srca još uvijek se ne zna. Liječnici mu ne daju puno šansi za nastavak karijere, ali Tomislav preko trenera i kolega, koji su mu spasili život, poručuje - vratit ću se bolji i spremniji nego prije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider