Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Borba za Ligu prvaka

Kobešćak: Prvi cilj je proći u 3. krug kvalifikacija

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti će od 17. do 19. listopada na svom bazenu uz Savu biti domaćin 2. kvalifikacijskog turnira za plasman u Ligu prvaka riječkom Primorju EB, Jadranu iz Herceg Novog i francuskom Marseilleu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Naš je primarni zadatak pokušati izboriti plasman u 3. kvalifikacijski krug Lige prvaka u koji idu dvije prvolpasirane momčadi. Ukoliko u tome ne uspijemo bit ćemo zadovoljni i plasmanom u Europsku ligu u koju ide trećeplasirana momčad sa turnira", kazao je u četvrtak na konferenciji za medije trener Mladosti Vjekoslav Kobešćak.

S mišljenjem svog trenera složio se i mladi reprezentativac Luka Bukić koji se nije složio s ocjenom da je Mladost uz Primorje EB favorit za plasman u 3. krug kvalifikacija.

"Moramo zaboraviti prvi krug kvalifikacija u kojima smo u Herceg Novom pobijedili Jadran. Oni su tada igrali bez dva stožerna igrača Zlokovića i Draškovića, i u Zagrebu će biti vrlo opasni, a ne smijemo zaboraviti ni da je Marseille znatno pojačao momčad u odnosu na prošlu sezonu", rekao je Bukić.

Mladost u petak prvu utakmicu igra u 18 sati protiv Jadrana i to će, po mišljenju dobrih poznavatelja vaterpolskih prilika, biti susret čiji će pobjednik imati realne izglede za plasman u treći kvalifikacijki krug.

"Mi na to ne gledamo tako nego idemo na pobjedu u svakoj utakmici", kazao je Kobeščak podjećajući da će Mladost nastupiti bez prvog vratara Josipa Pavića, kojemu je u ponedjeljak operirn meniskus.

"Mi na poziciji vratara imamo pouzdanog Ivana Marcelića koji naravno još nema Pavićevo iskustvo, ali je vratar koji je svoje kvalitete već dokazao u Mladosti i mladoj reprezentaciji", smatra Kobešćak.

U petak, 17. listopada, u 18 sati igraju Mladost i Jadran, a u 19,45 Primorje EB i Marseille, u subotu, 18. listopada u 18 sati igraju Mladost i Marseille, a u 19,45 Primorje EB i Jadran.

U nedjelju, posljednjeg dana turnira u 10 sati sastaju se Marseille i Jadran, a u 12,30 sati Mladost i Primorje EB. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider