Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Taktički briljirao

Kljaković Gašpić pobjednik, Stipanoviću pobjegla medalja

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić pobjednik je finala Svjetskog kupa u klasi Finn, koje je u nedjelju završeno u Abu Dhabiju, a zasluge za svoj trijumf pripisao je tome što je zadržao mirnoću unatoč lošijem startu u odlučujući plov.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kljaković Gašpić je u u taktičkom nadmudrivanju u plovu za odličja uspio zadržati vodeću poziciju s koje je ušao u završno nadmetanje.

"Malo sam loše startao u plov za odličja i dosta komplicirano jedrio prvi dio plova. Kasnije sam došao u kontakt s vodećim jedriličarima, međutim, uz dva penala sudaca opet se sve dodatno zakompliciralo. Do kraja plova sam uspio zadržati hladnu glavu, taktički odradio dobar posao i uvjerljivo slavio na kraju ovog tjedna", zadovoljno je analizirao Ivan Kljaković Gašpić po završetku natjecanja u Abu Dhabiju.

Kljaković Gašpić je regatu završio s dva boda prednosti ispred Turčina Aličana Kaynara te s četiri boda boljim rezultatom od Španjolca Pabla Guitiana Sarrije i Britanca Edwarda Wrighta.

Tonči Stipanović je u Laseru osvojio peto mjesto i tako zaokružio uspješan nastup hrvatskih jedriličara na finalu Svjetskog kupa. On je u plovu za odličja bio drugi i za samo jedan bod bio lošiji u ukunom redoslijedu od trećeplasiranog Australca Matthewa Wearna (36). Slavio je Australac Tom Burton (21), ispred Cipranina Pavlosa Kontidesa (33).

"Medal race je na početku išao izvrsno, startao sam prvi, odlično jedrio po promjenama smjera vjetra, prvi okrenuo prvu oznaku. U stranici niz vjetar sam povećao prednost, dobro sam jedrio do polovice druge stranice u vjetar. Tada je vjetar počeo slabiti, nisam skroz dobro zatvorio desnu stranu. Ušao sam drugi u cilj, ali samo to jedno mjesto koje
sam izgubio bilo je dovoljno da ne završim zadnju regatu sezone među najbolja tri", zaključio je Stipanović.

Martin Dolenc je odlično odjedrio polufinale za dasku sa zmajem i ušao među šest finalista. U konačnici je 15-godišnji hrvatski reprezentativac osvojio peto mjesto u ovoj, zasad, neolimpijskoj klasi. No, ako daska sa zmajem, kako se očekuje, uđe u olimpijski program za Tokio 2020. godine, tada će Hrvatska zasigurno imati vrlo jakog aduta na tim Igrama.

U Laser Radialu pobjednica finala Svjetskog kupa je Šveđanka Josefin Olsson, među 49erima Austrijanci Niko Delle Karth i Nikolaus Resch, u dvojcima Australci Mathew Belcher i Will Ryan te Britanke Hannah Mills i Saskia Clark, među daskašima Španjolac Ivan Pastor Lafuente i Britanka Bryony Shaw.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider