Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Maštali su o tome

Veliki uspjeh: Hrvatski par izborio finale Europskog prvenstva

Lana Petranović i Antonio Souza Kordejru izborili su finale Europskog prvenstva u umjetničkom klizanju u Ostravi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lana Petranović i Antonio Souza Kordejru izborili su finale Europskog prvenstva u umjetničkom klizanju u Ostravi, na kojem je Hrvatska po prvi puta imala sportski par na jednom velikom natjecanju.

U svom tek trećem zajedničkom nastupu skupili su 49,25 bodova što je bilo dovoljno za 15. mjesto. Ono im je donijelo sutrašnje finale 16 najboljih sportskih parova Europe koje starta od 19 sati.

"Maštali smo pokazati se češkoj publici oba dana i evo, uspjeli smo! Imali smo ogromnu tremu, ipak je za nas ovo bio poseban nastup, nikada nismo klizali pred toliko tisuća ljudi, zato je i bilo grešaka, ali vjerujem da će nam sutra u slobodnom programu ipak biti lakše i da ćemo biti puno bolji", rekla je Lana Petranović.

Nakon kratkog programa u vodstvu je ruski par, brončani s posljednja dva EP-a, Jevgenija Tarasova i Vladimir Morozov (80,82) ispred Francuza Vanesse James i Morgana Cipresa (74,18), dok treće mjesto drže Nijemci, Aliona Savchenko i Bruno Massot (73,76).

Kod klizačica, u vodstvu je braniteljica naslova, Ruskinja Jevgenija Medvedeva (78,92). Sutrašnji klizački dan u Ostrava Areni u 12 otvara kratki ples plesnih parova, a od 19 sati slijedi veliko finale sportskih parova. Lana i Antonio nastupaju treći.

Rezultati:

Sportski parovi - kratki program
1. Jevgenija Tarasova, Vladimir Morozov (Rus) 80,82
2. Vanessa James, Morgan Cipres (Fra) 74,18
3. Aliona Savchenko, Bruno Massot (Njem) 73,76
4. Ksenia Stolbova, Fedor Klimov (Rus) 73,70
5. Natalia Zabianko, Aleksander Enbert (Rus) 72,38
...
15. Lana Petranović, Antonio Souza Kordejru (HRV) 49,25
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider