Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hat-trick Brassarda

Kiša golova na Floridi: Rangersi nokautirali Tampu i izborili majstoricu

Hokejaši New York Rangersa poravnali su omjer u pobjedama protiv Tampa Bay Lightniniga na 3-3 u finalu doigravanja Istočne konferencije NHL lige uvjerljivom 7-3 pobjedom na gostovanju u šestoj utakmici, pa će o putniku u veliki finale odlučivati sedma utakmica u noći s petka na subotu koja će se igrati u New Yorku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošlogodišnji finalisti Rangersi još su jednom dokazali kako najbolje igraju kada su pod najvećim pritiskom, a do pobjede u šestoj utakmici protiv Lightninga vodili su ih trostruki strijelac Derick Brassard, te vratar Henrik Lundqvist. koji je sakupio 36 obrana.

Upravo je Brassard (3:36) postigao najvažniji prvi pogodak na utakmici kojim je donio samopouzdanje svojoj momčadi, da bi na 2-0 povisio Keith Yandle (15:30). U završnici prve trećine domaći su smanjili preko bivšeg kapetana Rangersa Ryana Callahana (17:20), da bi u drugoj trećini minimalnu prednost Rangersa s nekoliko izvanserijskih obrana sačuvao Lundqvist.

Susret je praktički odlučen u razdoblju od 44. do 48. minute kada su Rangersi postigli tri uzastopna pogotka i povećali prednost na 5-1. Strijelci su bili J.T. Miller (43:02), James Sheppard (46:00) i Derick Brassard (47:14). Drugi gol Brassarda označio je kraj utakmice za domaćeg vratara Bena Bishopa koji će sada imati težak zadatak iskupiti se za ovaj loš nastup u sedmoj utakmici.

Nikita Kučerov (47:50, 53:21) postigao je dva gola za domaće u posljednjoj trećini, ali u međuvremenu je Rick Nash (50:21) iskoristio igrača više za šesti gol Rangersa, da bi konačni rezultat postavio Brassard (58:19) pogodivši praznu mrežu.

U srijedu je na programu šesta utakmica finala Zapada u kojoj će Chicago Blackhawksi ugostiti Anaheim Duckse, a trenutačni omjer u pobjedama je 3-2 za Duckse.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider