Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ludi triler u Los Angelesu

Kingsi najduljom utakmicom u povijesti do druge titule!

Hokejaši Los Angelesa drugi su put u tri godine osvojili Stanley Cup, trofej namijenjen najboljoj momčadi američko-kanadske NHL lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petoj utakmici velikog finala Kingsi su u svome Staples Centeru svladali New York Rangerse u drugom produžetku (3:2) i s ukupnih 4:1 u seriji došli do drugog naslova u klupskoj povijesti. A za taj toliko željeni trofej su morali odigrati čak 26 utakmica u ovosezonskom doigravanju, čime su izjednačili rekord NHL-a. Jednaki su broj utakmica odigrali Philadelphia 1987. i Calgary 2004. godine, no nijedna od tih momčadi u konačnici nije osvojila Stanley Cup.

Također, sinoćnja je utakmica bila najdulja u 48-godišnjoj povijesti Kingsa. Odlučena je tek u 15. minuti drugog produžetka, dakle ukupno u 95. minuti dvoboja! Strijelac je bio Alec Martinez koji se tako prometnuo u junaka doigravanja jer je zabio i u produžetku sedme utakmice protiv Chicaga u finalu Zapadne konferencije.

Los Angeles je u petak poveo u sedmoj minuti prve trećine pogotkom Justina Williamsa koji je dobio nagradu Conn Smythe za najkorisnijeg igrača (MVP) ovosezonskog doigravanja. Rangersi su u drugoj trećini kreirali preokret i poveli golovima Chrisa Kreidera i Briana Boylea, da bi u trećoj dionici izjednačenje Kingisma donio Marian Gaborik. Slovački je hokejaš, inače, tri i pol sezone igrao upravo za Rangerse, a u Los Angeles je došao u ožujku ove godine i u 13. sezoni u NHL-u dočekao svoj prvi Stanley Cup.

Najlakši posao u velikom finalu

Njujorčanima ovom prilikom nije pomogao ni još jednom odlični Henrik Lundqvist koji je obranio čak 48 udaraca. Na drugoj je strani Jonathan Quick skinuo 28 šutova.

Za kraj svakako vrijedi podsjetiti da su Kingsi u prvom krugu ovosezonskog doigravanja gubili s 0:3 u seriji protiv San Josea i postali tek četvrta momčad u povijesti koja je nadoknadila takav zaostatak. U drugom su krugu gubili s 2:3 u seriji od lokalnog rivala Anaheima, a u sedmu ih je utakmicu odveo i Chicago. Ispada da su zapravo najlakši posao imali u velikom finalu...

 

NHL doigravanje, finale:

Los Angeles - New York Rangers 3:2, produžeci

(Los Angeles je dobio seriju s 4:1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider