Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Debakl u Ledenoj

Medveščak teško stradao od Torpeda i doživio prvi poraz sezone

Hokejaši Medveščaka su u četvrtoj utakmici ove KHL sezone doživjeli prvi poraz, a pred oko 5500 gledatelja u Domu sportova 'medvjede' je svladao Torpedo iz Nižnjeg Novgoroda s uvjerljivih 1-6 (0-2, 1-2, 0-2) pa je sada zagrebačka momčad na petom mjestu Zapadne konferencije s osam bodova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još se svi gledatelji nisu uspjeli smjestiti, a Torpedo je poveo. Naoko bezopasan udarac Jevgenija Gračjova, gotovo s plave crte, prošao je kroz šumu igrača i prevario Niku Hovinena, finskog čuvara mreže koji je prvi put ove sezone počeo utakmicu umjesto do sada standardnog prvog vratara Medveščaka Dannyja Talyora.

Za razliku od utakmice protiv Sočija, u kojoj su 'medvjedi' od prvog podbacivanja jurnuli prema gostujućim vratima, rano primljeni pogodak kao da je šokirao izabranike Gordieja Dwyera pa su u prvoj trećini bili inferiorni u odnosu na suparnika, što se moglo vidjeti i iz broja udaraca (7-14). U završnici prvog dijela Medveščak je imao i igrača više, ali domaći hokejaši nisu uspjeli stvoriti opasniju situaciju pred vratima Ilje Proskurjakova.

Kazna je stigla u 19. minuti, samo 20 sekundi nakon što se Torpedo kompletirao. Galuzin je pucao, Hovinen odbio pločicu, a najbrže je na 'otpadak' reagirao Jevgenij Mozer i donio Torpedu dva pogotka prednosti nakon prve trećine. Jedini pozitivan podatak iz prvog dijela bile su samo dvije minute isključenja igrača Medveščaka.

No, s početkom druge dionice i to se promijenilo. Prvo je Yann Sauve zaradio dvominutno isključenje i dodatnih 10 minuta 'hlađenja', zbog nasrtaja na područje glave i vrata suparnika. Medveščak je ostao sa samo tri klizača 90 sekundi poslije, kad je isključen Goran Bezina, zbog visoko podignute palice. Prvi udarac završio je iza Hovinenovih leđa, a precizan je bio Osipov.

Već tada je bilo prilično jasno da Finac nema svoj dan, ali ga je Dwyer zamijenio tek u 33. minuti, kad je pločica po četvrti put završila u mreži domaće momčadi, a Hovinen loše reagirao na prosječan udarac Lofquista. Nije finski vratar bio jedini krivac za uvjerljivo vodstvo, ali s Taylorom na vratima Medveščakova je obrana djelovala sigurnije i čvršće.

U 37. minuti konačno su i domaći navijači dobili razlog za slavlje. Zahvaljujući snalažljivosti Colbyja Genowaya koji je skrenuo udarac Dereka Smitha, a i dozi sreće, Medveščak je uspio postići pogodak i realizirati igrača više. Proskurjakov je bio svladan i zatinjala je nada u veliki preokret u zadnjoj trećini.

No, gosti su izdržali pritisak u prvoj polovici, obranili se i kad su bili s igračem manje te dočekali svoju priliku zadati 'medvjedima' završni udarac. U 51. minuti Medveščak je opet ostao s dva igrača manje na ledu, ali se ovoga puta domaća momčad uspjela obraniti. No, vremena za preokret bilo je sve manje, a i suparnik se pokazao prečvrstim za 'medvjede' u ovakvom izdanju.

Ono što im nije uspjelo s dva igrača više, gosti su napravili iz kontranapada s jednakim snagama na ledu. Strijelac za 5-1 u 55. minuti bio je Sjomin. U 57. minuti za 6-1 i jedan od najuvjerljivijih poraza 'medvjeda' u Domu sportova, pogodio je strijelac prvog pogotka na utakmici Jevgenij Gračjov. Bilo je to četvrto gostovanje Torpeda u Zagrebu i treća pobjeda, a po drugi put je momčad iz Nižnjeg Novgoroda odnijeli sva tri boda.

Priliku za popravni ispit pred svojim navijačima Medveščak ima u petak, 2. rujna (19 sati), kad će odigrati posljednju, treću utakmicu u prvoj seriji ovosezonskih domaćinstava. U Dom sportova stiže moskovski Spartak, desetoplasirana momčad Zapadne konferencije, koji je u prva dva nastupa ostvario jednu pobjedu i jedan poraz.

MEDVEŠČAK - TORPEDO 1-6 (0-2, 1-2, 0-2)

Zagreb, Dom sportova. Gledatelja: 5500.
Strijelci: 0-1 Gračjov (2), 0-2 Mozer (19), 0-3 Osipov (27), 0-4 Lofquist (33), 1-4 Genoway (37) - PP1, 1-5 Sjomin (55), 1-6 Gračjov (57)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider