Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kasno buđenje

Medveščak je još uvijek živ: Doigravanje i dalje samo teorija

Medveščak je uvjerljivom pobjedom u Habarovsku zadržao nadu u doigravanje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokejaši Medveščaka zadržali su teoretske izglede za plasman u doigravanje u KHL-u zahvaljujući 6-3 (2-1, 2-1, 2-1) pobjedi na gostovanju kod Amura u Habarovsku u svom 57. ovosezonskom nastupu.

Medveščak je poveo nakon samo 24 sekunde golom Patricka Bjorkstranda (0:24), Mihail Železnjov (9:27) izjednačio je na 1-1, ali prednost nakon prvih 20 minuta "medvjedima" je osigurao Mike Glumac (11:29).

U drugoj trećini Amur je poravnao na 2-2 preko Jevgenija Gračkova (24:26), no Medveščak je uzvratio pogocima Stefana Giliatija (27:07) i Radeka Smolenaka (32:34) kojima je po prvi put stigao do dva gola prednosti.

Glumac (49:29) je svojim drugim golom sredinom treće trećine povisio na 5-2 i tako praktički riješio dvoboj. Vladislav Ušenjin (55:28) smanjio je na 5-3 da bi Edwin Hedberg (57:28) pogotkom u praznu mrežu postavio konačni rezultat.

Medveščak je i dalje 10. u Zapadnoj konferenciji sa 77 bodova, te i dalje zaostaje osam bodova za osmim Slovanom iz Bratislave, koji drži posljednje mjesto koje vodi u doigravanje, jer je Slovan istovremeno sa 3-1 slavio protiv Admirala u Vladivostoku.

Kako su "medvjedima" do kraja ligaškog dijela ostala još samo tri susreta za ulazak u doigravanje potrebne su im pobjede u sva tri, a usto bi i Slovan morao izgubiti sva svoja četiri preostala dvoboja. U igri za doigravanje je i Dinamo iz Minska koji ima 78 bodova i još pet utakmica za odigrati.

Sljedeći dvoboj Medveščak će igrati za dva dana protiv Admirala u Vladivostoku.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider