Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Impresivan rezultat

Kenenisa Bekele u Berlinu istrčao drugi maraton svih vremena!

Osobni rekord iz Pariza popravio je za dvije minute.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Proslavljeni etiopski trkač Kenenisa Bekele pobjednik je ovogodišnjeg, 43. izdanja berlinskog maratona, a njegovo pobjedničko vrijeme 2:03:03 sati drugo je najbrže u povijesti.

Višestruki olimpijski pobjednik i svjetski prvak u utrkama na 10.000 metara najvećeg je konkurenta imao u vršnjaku, 34-godišnjem Kenijcu Wilsonu Kipsangu, s kojim se od ostalih trkača odvojio na 32. kilometru.

Bekele je imao više svježine u završnici te je na cilj stigao s deset sekundi prednosti pred nekadašnjim vlasnikom najboljeg vremena u maratonu, ostvarenog također na utrci u Berlinu, gdje je prije dvije godine Kenijac Dennis Kimetto istrčao najbolji rezultat u povijesti (2:02:57).

Bekele je svoj osobni rekord iz Pariza 2014. godine popravio za dvije minute, a i Kipsangu je 2:03:13 najbolji rezultat u karijeri te ukupno četvrti najbrži maraton svih vremena. Treći je na cilj stigao Kenijac Evans Chebet (2:05:31).

U konkurenciji atletičarki Etiopljanke su osvojila prva tri mjesta. Najbrža je bila Aberu Kebede (2:20:45 sati), druga je ciljem prošla Birhane Dibaba (2:23:58), a treća je bila Ruti Aga (2:24:41).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider