Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Od ponedjeljka akcija

Kauboji stigli u Dansku: 'Jedna stvar je u podsvijesti...'

Hrvatska rukometna reprezentacija doputovala je u Dansku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvu utakmicu Kauboji igraju već u ponedjeljak protiv Bjelorusije. Najteže rukometno natjecanje ujedno je i jedino u kojem Kauboji i dalje nemaju zlato.

Karabatić pili naopako? 'Hrvatska je favorit za zlato, a ne Francuska'

Svi termini rukometnog Eura: Evo kada točno igra Hrvatska!

Domaćin jedanaestog Europskog prvenstva je Danska, a Hrvatska će skupinu D igrati u Kopenhagenu. Od 18-orice koji su otputovali u subotu, dvojica se neće naći na konačnom popisu igrača koji će biti na raspolaganju izborniku Goluži. Iskusni Kauboji već znaju kakvo ih natjecanje očekuje.

"Europsko je uglavnom najteže natjecanje, nema loših ekipa, jedan loš dan te može koštati dva boda. Mislim da je bilo nekih sitnih ozljeda u svim ekipama, svi su imali problema. Na ovakvom natjecanju to igra bitnu ulogu", kaže Marko Kopljar.

Hrvatska odlazi bez jednog od najiskusnijih - Blaženka Lackovića: "Normalno da je hendikep, svi znamo tko je Blaženko Lacković i koliko je značio za našu ekipu, pogotovo u napadačkom smislu, ali izbornik je donio takvu odluku i moramo ju poštovati, koliko ona god bila teška kako za nas tako i za Laca. No, moramo to što prije zaboraviti i koncentrirati se za prvu utakmicu koja je već u ponedjeljak", smatra Ivan Čupić.

Prvi protivnik bit će Bjelorusija u ponedjeljak, a ostali protivnici iz skupine D su Crna Gora i Švedska. Europsko prvenstvo u rukometu jedino je natjecanje u kojem Hrvatska još nije osvojila najsjajnije odličje: "Još je prerano da o tome razmišljamo, nij turnir niti počeo, ali sigurno to u podsvijesti stoji. Mi ćemo malo pomalo, pa ćemo vidjeti, baciti se na glavu, ja se nadam da ćemo se vratiti sa zlatom", optimist je Jakov Gojun.

Nadamo se i mi da ćemo gledati Hrvatsku u finalu 26. siječnja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider