Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U srijedu druženje

Kauboji kreću po Euro: U četvrtak s Nizozemcima u Koprivnici

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak u hotelu Panorama uoči kvalifikacijskih susreta za Europsko prvenstvo 2016. u Poljskoj protiv Nizozemske i Turske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometaši će 30. listopada u Koprivnici ugostiti Nizozemsku, nakon čega putuju u Ankaru gdje će 2. studenog igrati protiv Turske.

"Kvalitetniji smo od suparnika koji nas očekuju, ali to moramo dokazati na parketu. Respektiramo i Nizozemsku i Tursku i moramo biti oprezni jer nam igrači kasno dolaze i imamo samo dva dana treninga. Moramo biti ozbiljni i imati pravi pristup", kazao je izbornik Slavko Goluža.

Hrvatski izbornik je naglasio kako su Nizozemci nepoznanica jer nisu bili na velikim natjecanjima, ali i dodao kako posjeduju kvalitetu koju su pokazali u susretu protiv Poljske. Naglasio je i kako nas u Turskoj očekuje užarena atmosfera i prepuna dvorana.

Goluža je istaknuo kako je sretan što će se igrati u Koprivnici koja je poznata kao rukometni grad: "Očekujem punu dvoranu i dobru atmosferu, a mi ćemo se navijačima odužiti dobrom igrom", rekao je Goluža.

Marko Kopljar je naglasio kako nema previše vremena za pripreme, ali i dodao kako Hrvatska mora dobiti obje utakmice: "Nizozemci nisu loša ekipa, nekoliko njihovih igrača igra u solidnim klubovima i nikoga ne treba podcjenjivati", kazao je igrač PSG-a, dok je Ivan Ninčević komentirao snagu turske reprezentacije.

"Turci su individualno dobri, ali kao kolektiv nisu tako dobro posloženi. Igraju fanatično", dodao je Ninčević.

Dan uoči susreta s Nizozemskom, na središnjem trgu u Koprivnici od 11:00 hrvatski reprezentativci družit će se s navijačima.

U kvalifikacijama za EP 2016. sudjeluje 28 reprezentacije podijeljenih u sedam skupina. Hrvatska je u skupini 1 zajedno s Turskom, Nizozemskom i Norveškom. Plasman na EP izborit će po dvije najbolje ekipe iz svake skupine, te najbolja trećeplasirana reprezentacija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider