Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zaradili 103 tisuće eura

Karabatić ponovno na sudu: Tužitelj ga želi poslati na 5 godina u zatvor

Ponajbolji rukometaš svijeta Nikola Karabatić pojavit će se ponovno pred sudom u idućih nekoliko mjeseci zbog kladioničarskog skandala koji je izbio prije dvije i pol godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikola Karabatić, višestruki prvak svijeta i osvajač olimpijskog zlata, te njegov brat Luka Karabatić samo su neke od osoba koje će se ponovno pojaviti pred sudom. Riječ je o skandalu koji je šokirao Francusku 2012. godine, kada su igrači privedeni pod sumnjom da su sudjelovali u ilegalnom klađenju na utakmicu u kojoj su sudjelovali.

Podsjetimo, Montpellier, za koji su tada igrali braća Karabatić, je izgubio prvenstveni susret od davljenika Cessona u završnici sezone, u situaciji kada je već osigurao naslov prvaka. Montpellier je vodio na poluvremenu 15:12, no u konačnici je izgubio 31:28. Uplate na pobjedu Cessona najviše su stizale na poluvremenu, a uplaćeno je sveukupno oko 24 tisuće eura. Upravo je to aktiviralo policiju da istraži slučaj.

Djevojka Nikole Karabatića Geraldine Pillet uplatila je uoči utakmice 1500 eura na pobjedu Cessona, što je tužitelj nazvao "sumom neproporcionalnom za njezin životni stil (primanja)". Kasnije je dokazano da je Karabatić nekoliko dana ranije podigao sa svog računa 1500 eura, a to je ujedno bio jedini iznos koji je podigao u nekoliko tjedana uoči utakmice.

"Draže bi nam bilo da su optužbe odbačene, ali ostajemo pri tome da smo nevini. U teoriji Nikoli prijeti i do pet godina zatvora, no i nekoliko sati provedenih tamo bilo bi previše i nepravedno", rekao je odvjetnik francuskog rukometaša Michael Corbier.

Osim braće Karabatić pred sudom će se, vjerojatno 15. lipnja, pojaviti rukometaši Mladen Bojinović, Samuel Honrubia, Dragan Gagić, Primož Prost, Issam Tej i Michael Robin. Bit će tamo i djevojke braće Karabatić, te nekoliko službenih osoba iz kluba.

Podsjetimo i da je Karabatić početkom 2013. saslušan pred sudom u Montpellieru, te da je u to vrijeme najviše patila njegova karijera. Nakon toga je napustio Montpellier, prešao je u Pays d'Aix, a nakon nekoliko mjeseci, kada se skandal stišao, Karabatić se vratio u reprezentaciju, potpisao za Barcelonu i ponovno postao najbolji rukometaš svijeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider