Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Pobjede su naša droga'

Karabatić: Hrvate smo pretukli u Londonu, u srijedu bismo mogli opet!

Nikola Karabatić i na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj odlično vodi igru Francuza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih srednjih vanjskih na svijetu u intervjuu za Le Monde najavio je četvrtfinalni okršaj s našom reprezentacijom (srijeda, 21.30, Zaragoza).

>> 'Francuzi su nabrijani na nas, ali mi moramo biti nabrijaniji!'

>> Nasmiješeni Goluža: Ma, jedva čekam Francuze! Ninčević: Vrijeme je za naplatu!

>> Karabatić najavio spektakl: Nismo sumnjali u Hrvate, to je klasik!

S obzirom na sve što ste prošli u posljednjih nekoliko mjeseci, je li vam nestalo motivacije?

"Ne, nikako."

Zaželite li ponekad da manje igrate?

"Naravno, to se događa svakom sportašu, budući da je sezona jako, jako duga. Zbog toga često igram manje u nekim utakmicama za koje se zna da ćemo pobijediti."

Koje ekipe vam se posebno sviđaju?

"Sve velike momčadi - Hrvatska, Njemačka, Španjolska. S Nijemcima je zabavno igrati, redovito ih pobjeđujemo. Dobro, ovdje u Španjolskoj smo izgubili. Što se tiče Hrvatske, s njima je uvijek napeto do zadnjih sekundi, a te utakmice su prožete posebnim nabojem."

U Španjolskoj smo dosad već vidjeli puno više nego u Srbiji prošle godine. Osjećate li da ste jači?

"Ne, ne volim uspoređivati natjecanja. Igram dobro na ovom turniru, uživam u svojim igrama i dobro se zabavljam. Ja radim svoj posao - želim pobijediti, a ne previše analizirati."

Jeste li previše umorni nakon šest utakmica u osam dana?

"Igrao sam puno i u obrani i napadu, to je prilično iscrpljujuće, ali zadovoljan sam svojim fizičkim stanjem. U pravilnom sam ritmu utakmica, i to je dobro."

Rekli ste da ne volite uspoređivati natjecanja, ali sve ono što smo dosad vidjeli podsjeća na Olimpijske igre u Londonu. Zar ne?

"Možda to možete sugerirati vi koji promatrate, ali mi unutar momčadi nikada ne razmišljamo na taj način. Sve je moguće, da se u trenu promijeni tijek zbivanja. Hrvate smo pretukli u Londonu, sad se opet suočavamo s njima i moguće je da ćemo opet gledati istu utakmicu."

Što je dobar rezultat za Francusku na ovom Svjetskom prvenstvu?

"Ha, postoje natjecanja s kojih se zadovoljni vratite kući i bez zlatne medalje. Primjerice, ako uzmete broncu pa uspijete zaboraviti na polufinalni poraz. Međutim, mi imamo toliko dobrih uspomena sa zlatnim medalja da će biti razočaravajuće ukoliko ne odemo do kraja. Jednostavno, tako smo naviknuli. Pobjede su naša droga."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider