Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Amerikanke furiozne

Kanada i SAD u finalu turnira hokejašica u Sočiju

U finalu ženskog dijela hokejaškog turnira u Sočiju igrat će reprezentacije Kanade i SAD-a. Kanađanke su tako u prilici osvojiti svoje četvrto uzastopno olimpijsko zlato.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prve su plasman u finale izborile Amerikanke koje su sa uvjerljivih 6:1 savladale Šveđanke, dok su Kanađanke s 3:1 bile bolje od Švicarki.

Kanada i SAD međusobno su snage odmjerile i u finalu ZOI u Vancouveru 2010. godine, a tada su Kanađanke slavile 2:0.

Dva je gola za Kanadu postigla Natalie Spooner, dok je Hayley Wickenheiser upisala dvije asistencije. O dominaciji Amerikanki protiv Šveđanki dovoljno svjedoči omjer udaraca prema vratima 70:9.

Bit će ovo četvrti put u pet Zimskih olimpijskih igara kako je ženski hokej uveden kao olimpijski sport da se Kanađanke i Amerikanke bore za zlatno odličje. Amerikanke su jedino zlato osvojile 1998. godine u Naganu. Jedini put kada se Kanada i SAD nisu borile za žensko olimpijsko zlato u hokeju na ledu bilo je 2006. u Torinu. Tada je Kanada u finalu savladala Švedsku.

ZOI, hokej (ž), polufinale:

SAD - Švedska 6:1 (3-0, 2-0, 1-1)

Kanada - Švicarska 3:1 (3-0, 0-1, 0-0)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider